Ny era inleds detta år.

Jag ser mig numer som en löpare, en dålig sådan men dock en löpare. För 2-3 veckor sedan är jag inte bara ”ute och springer”. Nu har jag blivit mer seriös i min löpträning där löpteknik och lågpulsträning står på schemat. Jag har ju dessutom gått över till VFF-dojor. Så nu har jag mycket att lära framöver, det får ta sin tid helt enkelt.

Det här med lågpulsträning är väldigt intressant och i början går det förbannat långsamt. Det är knappt att man springer snabbare än i ”gå-tempo”. Men desto mer man tränar desto snabbare kan man springa på en given puls. Train low race high helt enkelt. Man ska heller inte, eller knappt klämma in några fartpass alls, det räcker med 1 i veckan på sin höjd. Jag tror t.o.m en nybörjare som jag skulle klara mig utan. Det finns massor av information och en väldigt givande tråd på jogg.se:s forum att tillgå om just detta.

Tanken är att att bygga upp mitokondrier och kapillärer mer effektivt, dessa förser sedan musklerna med energi. Det har även med vilken typ av muskelfibrer man har och hur man använder dem. Är du mer intresserad om detta så läs på denna tråd för all del: http://www.jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=31420

Jag håller alltså på med försöket att bli en långdistansare. Jag har en lång bit kvar men man ska aldrig säga aldrig.


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.