Alla lika – alla olika

Jag har skrivit på det här temat tidigare men det tål att upprepas. Eller som CamCam uttryckte det i morse när hon uppmanade mig att blogga om det här:

…fast iofs handlar hela din bok om att vi är olika.

Det är så självklart men ändå så svårt att få in i skallen att vi är olika. Undrar någon om hur man kan göra träningen roligare eller effektivare kommer det in en massa förslag. Vissa beskriver hur dom gör och andra har mer bestämda uppfattningar hur det ska vara. Jag ogillar ordet ska när man vill tipsa om något. Dom som är frälsta på ultra missionerar om att lösningen på all löpglädje är att springa långt och långsamt. Många fikapauser och social gemenskap är glädje för dom. Om jag svarar för mig själv tar det död på alla löpglädje om jag ska hasa fram i ett tempo som är helt onaturligt för mig. Jag blir rastlös och tycker att det blir långtråkigt.

Andra som gillar att springa snabbt predikar att det är mycket roligare om du springer korta och stenhårda intervaller. Det gillar just jag men för andra är det döden med den typen av pass. Det spelar ingen roll hur effektivt passet är om man till slut hatar att göra det. Då är passen precis lika effektiva på att döda lusten att springa som dom är på att stressa kroppen.

Vi kan se så lika ut men vi gillar inte alla samma sak och tur är väl det. Jag kommer inte tycka om att leka levande charader hur mycket du än gillar det. Acceptera det. Vad just du gillar vet inte jag. Får du en fråga så predika mindre och servera i stället den som frågar ett smörgåsbord av alternativ. Sen tycker jag att man ska våga prova och söka sig fram till vad man själv gillar. Att hitta sin egen väg. Tycker jag.

Idag är min egen väg att springa 20 km fartlek för det tycker jag är både effektivt och roligt. Kanske är det något för dig också?

TDM01

Ha det,

Mackan


4 kommentarer till inlägget

2009 • Klippan
#1
14 mars 2013 - 13:34
Gillar Dina kloka, genomtänkta, inkluderande och nyskapande tankar.
1967 • www.sapiens.se
#2
14 mars 2013 - 13:38
Tack Forrest. Mycket är så självklart men det glöms ibland bort.
1979 • VESSIGEBRO
#3
15 mars 2013 - 05:39
Du har så rätt mackan ! Kan bara säga att jag har fått en ny bibel oxå :) löpträning mitt i livet heter den.... Grym bok!
1967 • www.sapiens.se
#4
15 mars 2013 - 09:28
Vad roligt att du tycker om den Alexandra! :-D
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.