Vikten av rätt utrustning

Oj vad tiden går snabbt ibland, kommer knappt ihåg när jag skrev sist. En snabb koll avslöjade att det var ganska exakt fyra dagar sedan, med andra ord inte så farligt lång tid.

Hur som helst, idag har det tränats och jag tänkte skriva lite om just det såklart, samt vikten av att ha rätt utrustning som för träningen i fråga. Oerhört viktigt ämne med andra ord, speciellt om jag gillar prylar, vilket jag som så många andra gör.

Idag hade jag äntligen gott om tid att träna på lunchen igen, då det blev mindre jobb än jag först planerat. Dessutom så blev det en lucka direkt på morgonkvisten då jag kom till jobbet, så jag passade på att värma upp lite direkt då tillfälle bjöds.

Först ut var löpbandet, där blev det en kort sväng på 20 minuter i distansfart. Insåg att jag olyckligt nog lämnat mina löparskor hemma, inte alls bra såklart. Efter lite fundering så kom jag på att mina gamla Fivefingers låg kvar här sedan tidigare. Har inte använt dom på bra länge då mina vader tog för mycket stryk när jag började springa lite mer. Men de räddade dagens löpning hur som helst.

Sen klämde jag in någon timmes arbete innan jag bestämde mig för att det var hög tid för Monarkintervaller igen, tröskel i vanlig ordning, fördelat på totalt 4x10 minuter. Då jag hade en massa tid över och var oerhört träningssugen så lyckades jag mäkta med totalt 100 minuter, vet knappt hur det gick till. Även här uppstod samma problem då skor saknades (kör visserligen i löparskor här normalt sett, då jag saknar passande cykelskor tyvärr). Fivefingers fungerar inte lika bra på Monarken, då pedalerna är taggiga för att få bättre grepp, vilket känns genom sulan. Valet för till sist på något så high tech som mina arbetstofflor. De som cyklar känner till vikten av styva sulor och det här är väl så långt ifrån det som man kan komma. Men taggarna kändes inte, vilket var målet. Lär knappast bli en trend bland cyklister, men man får ta vad man har helt enkelt.


Smidig smygreklam för både Monark och Pearl iZUMi

Kan föga överraskande konstatera att träningen blir roligare med utrustning som är anpassat för aktiviteten i fråga, idag var det en uppvisning i hur man inte ska göra när det kommer till cykling och skor. Strumporna är åtminstone rätt, iaf för mig. Men det finns massor av regler för hur man ska se ut för att få kalla sig cyklist och jag är rätt säker på att jag inte följt dom. Dessutom är benen orakade, vilket också är ett regelbrott vad jag minns. För de cyklister som känner sig upprörda efter att ha läst detta lovar jag att läsa på och bättra mig till nästa gång.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.