If it´s important to you, you will find a way. If not, you`ll find an excuse.

Tydligen löpningens fel..

Gomorron!

Läkaren hade inte ringt igår heller så på eftermiddagen så försökte jag få tag på honom utan lycka. Fick dock prata med en kvinna i receptionen som sa att hon hade skickat ett brev till mig under dagen där det stod att provsvaren var normala och att jag skulle dit och ta nya om 4 veckor. Känns mycket skumt att jag var så sjuk på tisdagen enligt läkaren och sen frisk när torsdagens prover togs? Att han dessutom lovade att ringa så fort han fick svar och sen bara skickade ett brev känns lite som ett slag i ansiktet om jag ska vara ärlig..

Jag är fortfarande inte helt bra men blir bättre hela tiden och vikten har gått ner 4,5 kg sedan toppnoteringen förra tisdagen. Redan 0,3 hekto mindre än i fredags.. På fredag får jag veta exakt hur stor skillnaden är sedan förra veckan.

Allt har ju som sagt blivit bättre sedan jag slutade morgonlöpa. Jag mår bättre och vikten börjar gå ner till sitt normala igen. Efter söndagens morgonlöpning gick jag åter upp i vikt igen som nu åter börjat stabilisera sig. Det där med att mängdträna blir man minsann inte snygg i kroppen av. Nu tog jag inga bilder men jag såg ut som en blåsfisk med en distinkt bilring (som jag aldrig haft innan). Nu börjar magmuskelaturen åter synas lite och bilringen är ett minne blott. :)

Min okvalificerade gissning är att kroppen började hamstra vätska (och troligtvis en del fett) för att ha som lager för all långdistanslöpning som jag höll på mig nästan varje dag. Kroppen blev väldigt stressad av det här och kortisolnivåerna sköt i höjden och låg kvar där hela tiden eftersom jag sprang så mycket. Detta gjorde att skölkörtelnormenerna gick ner och kroppen sattes på sparlåga för att spara energi. För att kroppen ska få chans att repa sig från traumat (som det tydligen var) så kommer jag helvila från träningen till helgen denna vecka också. Hinner ändå inte träna eftersom jag måste packa allt hemma nu innan fredag när vi flyttar in i huset så det passar ju bra. Går som vanligt 11,5 km med lillen varje morgon och kör min prehab för vad och fot men inte mer än detta. Eftersom det har kommit/ kommer en massa snö nu hela veckan så är det ändå inget kul väder att springa i. Snöstorm är väl sådär kul. :(

Nästa vecka kommer jag börja träna lite smått igen men hålla nere på morgonlöpningen och hålla mig till powerwalks istället. Det må vara roligare att springa men det överväger INTE att bli en uppblåst tung tegelsten.

Fick detta på posten igår. Martina Haags signerade bok och ett brev från förlaget om löpning. Vet inte vem som skickat det eller hur de fick min adress men man får väl tacka! :)

Lilleman luktade skunk så husse badade honom igår. Efteråt låg han och skakade under två täcken och värmde sig på matte. Sötis! :)
 
Nu börjar det som sagt närma sig flytten på fredag. Ska bli så underbart att få flytta in, som jag längtat! :) Ha en underbar dag allihopa! :)

Kram C

9 kommentarer till inlägget

1969 • Stockholm
#1
20 mars 2013 - 14:58
Skönt att det visade sig vara "falsklarm", men byt läkare för sjutton! Ringa och skrämmas ena dan och sen konstatera att "det var ju lugnt" utan att meddela dig det!? Uselt tycker jag faktiskt...
Camilla Green
1982 • Linköping
#2
20 mars 2013 - 15:08
Visst är det dåligt? Jag som tyckte han var så bra och brydde sig men det gällde bara när han trodde jag var rejält sjuk tydligen..

Han var rätt likgiltig innan han fick första provsvaren också om jag ska va ärlig. Kändes som han tyckte jag var rätt fånig som kom dit eftersom jag inte var tjock. Grejen är ju att det inte handlade om det utan att jag hade gått upp 8 kg på några veckor vilket knappast ens han kan tycka var normalt. Går inte till honom mer. :(
Fredrik Lerjestedt
1972 • Floda
#3
20 mars 2013 - 15:55
Du är tydligen inte ensam bloggare om att ha fått boken. Såg på Eva Fridmans blogg att hon fått samma.
Camilla Green
1982 • Linköping
#4
21 mars 2013 - 07:37
Ok, då har de skickat till flera. :) De måste sökt upp min adress för jag ahr inte anmält nånstans om att få nån. Hur som så ska det bli kul att läsa den. :)
1971 • Nykvarn
#5
21 mars 2013 - 13:09
Dåligt bemötande såklart men skönt med positiva besked!

Jag blev överraskad av samma trevliga paket i posten, här är den skyldiga ;)
http://www.jogg.se/Traning/TdBok.aspx?anvid=36613

Louise som reggar sin träning på Jogg.se, bloggar och också är chef på det förlag där Martina Haag ger ut sina böcker!
Camilla Green
1982 • Linköping
#6
21 mars 2013 - 13:21
Himla bra tjej den där Louise! :)
Alice Sundström
1968 • Gislaved
#7
21 mars 2013 - 17:33
Skönt att höra att du är på bättringsvägen, det är det viktigaste!
Och jag fick också en bok av bästa Louise :)
1979 • Växjö
#8
25 mars 2013 - 08:15
Hmm. Om det är hypotyreosprover som är 'helt normala' kan det vara på sin plats att ta reda på vad du egentligen hade för värden - om du inte blir att må bättre, det vill säga. Det är milsvid skillnad på att träffa någon som kan sjukdomen och på en allmänläkare som tittar på värdena och ser att du ligger inom intervallet för det normala. Been there, done that. Skönt att höra att du mår bättre!
Camilla Green
1982 • Linköping
#9
25 mars 2013 - 09:59
Jo, jag hoppas det står i brevet. Annars får jag ringa och begära ut dem. Undrar lite vad som hänt med brevet eftersom de skickade i tisdagas och jag fortfarande inte fått det.. Flyttändrade ju inte försen i fredags men det har inte kommit till någon utav adesserna.. :(
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.