tjejmarathon – stötta du med!

Den 29 juni står jag på startlinjen till Tjejmarathon. Det tog tid för mig att få tanken att landa, att våga bestämma mig för att jag klarar det här. Utan mer erfarna löpares hjälp skulle jag aldrig tagit steget till anmälan. Jag litar helt på att Coyntha och Magda lotsar mig genom ultralöparens fallgropar. Jag vet att vi alla kommer att få massor av stöd från arrangörerna. Det var faktiskt det som avgjorde – den där stämningen som jag hört talas om, att alla hjälps åt, att tiderna är mindre viktiga, det är resan till målet som står i fokus.

Den andra avgörande faktorn var att Tjejmarathon arrangeras för ett välgörande ändamål. Vi som motionerar och tränar och springer och svettas kan stundtals bli ganska självupptagna och introverta. Vi jämför oss mot andra, vi mäter och för bok och fokus ligger på resultat och framsteg. Jag tycker om tanken på att lyfta blicken och springa för ett annat syfte. Förra året samlade Tjejmarathon ihop över 150 000 kronor till ett kvinnosjukhus i Afrika. Hundrafemtio tusen, som har möjliggjort operationer och läkarvård till kvinnor som annars varit dömda till utanförskap. Hundrafemtio tusen som har gjort en stor skillnad på individnivå. Det är inte svårt att engagera sig i ett sånt projekt.

I år går insamlingen till Hungerprojektet i Bangladesh. Tjejmarathon är 53 kilometer ungefär. Jag tänker bidra med en summa per kilometer som jag tränar inför loppet, plus för de femtiotre kilometrarna som jag springer. Eller hur många det nu blir, beroende på hur mycket jag springer vilse …

Jag hoppas att du också vill vara med och sponsra. Även om du inte springer så kan du göra skillnad. Kan du ge 1 krona per kilometer som jag springer? 10? Allt räknas och jag skulle bli så glad om du vill vara med och hjälpa. Alla som skänker och stöttar kommer att uppmärksammas, på ett eller annat sätt, under loppet.

HÄR går ni in och lämnar ert bidrag. Alla instruktioner finns på sidan. Om du vill ange ”Anna Markelin – På Studs” så gör du det. Om du vill ange ditt eget namn så gör du det. Spelar ingen roll – men sätt gärna en kommentar här nedan så vet jag att du är med!!

Tillsammans kan vi göra skillnad. Och nästa år kan du också komma med och springa!

g1l4265

Bild lånad från Tjejmarathons sida – fotograf Göran Sedvall


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.