Salomon Sense Mantra

DSC_8403

Har avverkat ett långpass på runt 24km nu med Mantran på fötterna, jag var lite skeptisk till att Sense-känslan skulle finnas bevarad i en så pass mycket mer uppbyggd sko än race-modellerna. men det visade sig att jag oroade mig helt i onödan. Skon känns skön direkt när man kryper i den från start, mest beroende på samma strumplika snörning (EndoFit på franska) men lite mer skydd runt foten, styvare och rejälare helt enkelt. Lite tyngre än s-labmodellerna men den lirar ju inte heller i riktigt samma division.

Mitt pass var växelvis stig, is, grusväg och asfalt vilket är precis vad den här skon är designad för, trampade igenom isen ett par gånger men utan att skon blev genomblöt eller kändes märkbart tyngre. Sulan är ungefär likadan som Ultran, halkade till nån gång men det berodde mer på min egen dumhet som sprang där det var som allra blankast, greppet på torr stig var helt oklanderligt.

Skon ”ska” ha runt 6mm offset mellan tå och häl (tror att det i själva verket är mindre), lite mer än i Ultran alltså och det märktes att man hamnade lite mer mot mellanfoten i steget, ganska skönt tyckte jag som var ute och lufsade i behagligt 5.20-tempo i solen. Drivet är fullt tillräckligt för de flesta som vill ha den på tävling men inte vågar sig på de mer extrema skorna i S-Lab-serien. Summerat känns det kanon att ha en till sko att ta till i på långpass eller då det går i snällare terräng men som ren asfaltsko skulle jag inte rekommendera den även om den funkar bra, det finns andra modeller och märken som specialiserar sig på den marknaden.

Passet i övrigt då? jo det känns bra i knän och upp mot höfterna såhär dagen efter, är inte alls van vid det monotona arbetet som löpning på väg innebär. Drack knappt en halvliter vatten på passet så en öl vid stretching och en till i duschen visste var de satt, man kanske skulle äta en ölkorv också? kolhydraterna finns ju i ölen, likaså de där livsviktiga vitaminerna men ett proteintillskott behövs ju också…

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.