Salomon Trail 2013

Det är ju kanske ingen breaking news och jag vet inte om jag skrivit något om det innan men iår är det som sagt fokus på Salomon trail tour och slutseger i hela cupen. Det kommer ju inte att bli lätt precis och det är man ju medveten om men det är bara att köra på så får vi se vart vi hamnar den 21:e September uppe i sälen. 

Hela cirkusen startar ju den 11:e Maj med Kullamannen som jag vann förra året så pressen är på redan ifrån start. Dagen efter! är det ju sen dags för Falkenberg som är värd för andra deltävlingen. Vet inte riktigt hur de tänkte när de planerade den helgen men jag har tävlat två dagar i rad innan och vet hur det känns men då var det både 21km lopp och 12km lopp dagarna efter. Återhämtning är A och O när det är dubbeltävlingar och löpning sliter bra på den stackars kroppen.

Idag var det 30km som gällde och efter testerna igår så var det bara att gasa på. När man springer Båstad-Skälderviken så ska man över hallandsåsen och där jag bor ifrån så är det så gott som uppför de första 5km i olika procent på backarna. Som värst har jag 19% i en backe. Lite motvind såklart som alltid på den sträckan men lyckades ändå snitta 3.47/km under hela träningen. Känslan är bra i kroppen och sista km kunde jag ligga runt 3.30-fart utan att för den skull börja se i kors. Det märks att man börjar komma i bra slag nu och matchvikten är närmare 56kg och det känns som en bra vikt att hålla.

Nu sitter man och bara dricker lite java på vår brygga som vi äntligen fått vårfin. Det behövs inte så mycket för att känna sig som en ny kille.

 

LVG-Pjuk 2013

2 kommentarer till inlägget

1978 • Göteborg
#1
10 april 2013 - 07:47
Ska bli spännande att följa dig i cupen då Mac. Trots vad du skriver tror jag på en lätt seger.
1975 • Förslöv
#2
10 april 2013 - 08:30
Nja, lätt blir det nog inte men.. =) Ha d flott Johan
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.