Mina fötter har problem att binda sig

Tänk att jag hade turen att ärva min fars fötter! Den där knöliga hälen som ingen hälkappa förstår sig på, 5 km lång stortå och självklart en kunglig pronation. I 3 år har jag sprungit (joggat/lunkat/släpat snarare) med Asics modell för Neutral fotisättning. De pjucken gick på 2 100 kulor och den vederkusliga varelsen på Löplabbet tutade i mig alla lögner hon kunde finna på för att få sälja dessa katastrofer till mig. Under dessa tre år har jag (trots omsorgsfull tejpning) haft konstant skoskav på 3 ställen och en ständigt lossnande blånagel på vardera fossing. Eftersom de var så dyra stod jag ut med tanken på att det är samma endorfiner som frigörs oavsätt om det är pga smärta eller träning. Klämkäck? Jo då, så att....!

När det var dags att köpa nya skor hittade jag rätt efter "bara" 4 butiker. Jag undvek Löplabbet och hamnade tillsist på Intersport. Alla säljare jag pratat med berättade dock att av Asics modeller för ett par-tre år sen blev var tredje sko returnerad pga för hård hälkappa, så att "fodret" i den gått sönder. "Varför gick jag inte tillbaka med mina då" frågade jag mig själv i tysthet. Så provade jag alla pronationsmodeller på Intersportbutiken och kom tillsist hem med ett par Saucony. De accepterades av mina fötter - som inte varit särskilt bortskämda de senaste 3 åren. Jag använde dem några gånger, men här om dagen uppstod de välkända hälskavsår under en promenad i skogen - efter bara 2-3 km (!!!!!). Jodå!

Så idag åkte jag till en annan Intersportbutik och fick med mig hem ett par Adidas. Jag var klok nog att prova dem på gymmets löpband, trots att jag längtade ut till skogen. Det var inte ett rätt någonstans. Hur hade det kännts så bra i affären och nu så fruktansvärt obra på gymmet? 

I veckan åker jag till en tredje Intersportbutik och byter till Saucony igen. Sen får det fan vara nog med jagande efter dojjor. Om det blir problem? På med klämkäck attityd! Så ja!

1 kommentarer till inlägget

Hobbylöparn
0 • Östermalms IP
#1
18 juli 2014 - 19:43
Testa Nike Lunarglide+ 5. Skönare pronationsskor får du leta efter. Och med en otroligt mjuk och omslutande hälkappa.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.