Göteborgsvarvet

Mitt första Göteborgsvarv är avklarat, och tyvärr gick det inte som jag hade hoppats.
Har haft mycket bra form senaste veckorna och känt mig urstark på varenda distans jag provat, på varvet tog jag dock slut alldeles, och fick “gå-springa” mig i mål och kämpa för att bara klara av just det, att gå i mål.

Första 5k kändes det jättebra, kryssade mellan långsammare löpare och kände mig lätt, i stigningen upp till och över älvsborgsbron börjar det kännas lite mysko, mindre svar i benen än vanligt.
Kommer över bron och släpper på lite i den långa nedför, självförtroendet återvänder och väl nere på Hisingen lägger jag mig på 5.30-tempo och börjar nöta på.
Märker dock snart att pulsen ligger fel, och det känns konstigt kraftlöst, måste ta i för att hålla 5.30
Kör på fram till vätskan vid 10k men stannar där och tvingar mig att ta beslutet att sänka, bestämmer att istället sikta på att köra på snitt 6.00min/km, och kör igång igen.
Här börjar en besvikelse och lite panikkänsla, det är AS-långt kvar, jag har missat mitt mål, min puls är helt konstig… Tror att stressen i detta, i kombination med en för hård öppning gör att jag i princip går i väggen vid nånstans 13km, på götaälvbron är jag helt slut och börjar fundera på att bryta.
Härifrån och i mål är det bara pina, och oro, pulsen är helt galen, vid ett tillfälle i slutet promenerar jag med en puls på 195(!?), blir perplex och stannar helt, har aldrig haft så hög puls någonsin.
Lufsar i mål med en obehaglig känsla, så synd, det skulle ju vara roligt :(

Många lärdomar i alla fall, den viktigaste är nog, känn på den faktiska distansen hyfsat nära inpå loppet, jag blev klart stressad av distansen när det började gå tungt. Andra lärdomen blir att ta med eget vätskebälte, och att inte dricka för mycket, alla tjatade så om att man skulle dricka, att jag drack FÖR mycket, det var så att det skvalpade i magen till slut…
Sen, ta det lugnt i början och ha koll på pulsen…

Runkeeper

20130519-153259.jpg

Officiell tid i mål 2:23:00 (bah!)

Det finns helt klart utrymme för förbättring till nästa år :)

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.