5/6 eftertanke på långa lugnet

Då har man smält intrycken från söndagens MTB lopp i Falun  Långa Lugnet på 61km.

Blev lite imponerad av MTB tävlingen på Lugnet i Falun, allt var bra förutom att det inte fanns skräpzoner efter spåret. Loppet var indelat i 3 st olika loopar enligt nedan

 Banlängden är 61 km fördelat på 3 loopar. Start, varvningar, vätska, tekniska zoner och mål på Lugnet Arena.

 Gamla Långa Lugnetbanan hade karaktär och rykte om sig att vara tuff, kuperad och "dala"teknisk, med stenar och rötter. Kuperingen finns kvar i samma härliga utsträckning som tidigare, även dalatypiska rötter och stenar förekommer men har i årets version blandas på ett bra sätt med tekniskt lättåkta partier. Av Lugnets tre hyllade och lovprisade handgrävda stigar kommer du under årets Nya Långa Lugnet att träffa på två. Everytime She Smiles och Second Chance som båda, var för sig, är värda ett helgbesök i Falun.

 Loop 1, 22 km.

Går till största delen på breda grusvägar på regementsområdet. Innan varvning passerar du under hoppbackarna och ner till stadion via de numera omtalade VM-skidspåren.

 Loop 2, 15 km.

Börjar lugnt och fint med en kort asfaltsåkning och vidare upp i Lugnetterrängen för att avsluta med fartfylld utförsåkning på Jungfruberget.

 Loop 3, 24 km.

Tar dig på 1993 års VM-spår och andra oupptäckta stigar. Kort innan mål är det dags för ytterligare en höjdpunkt, handbyggd stig nr 2, Second Chance, innan det bär vidare mot mål.

Bra lopp, men föredrar lång lopp iställetför varvlopp.

Min tid blev 3:46:52 på 61km

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.