Malmö AXA Triathlon - Olympisk distans - Tävlingsberättelse

Så var det då äntligen dags att inleda dagen med den tävlingen som succesivt blivit huvudnumret för året. Malmö AXA Triathlon Olympisk distans. 

Trots viss nervositet igår kväll så blev det ändå en god natts sömn. Tog mig ner till startområdet och var där ca 08:15 start vid 09:30. Plockade i ordning prylar och hann värma lite i vattnet innan det var dags för start.

Starten på simningen gick i tre olika startvågor med tio minuters intervall där alla skulle hålla i ett snöre. Jag var i första startgrupp och hamnade långt ut bland månag andra och det var trångt i starten. Jag hade låtit tuppkammen växa lite i simningen och tänkte att jag öppnar lite hårdare för att få fritt vatten och sedan lugna ner mig och hitta min rytm. Tyvärr tänkte många andra likadant och det var trångt fram till, och även runt första bojen. Efter ca 100 meter fick jag stanna och ta några bröstsimtag och helt börja om för att hitta in i min rytm och anding. Då gick simningen riktigt bra och jag höll min fart och min rytm hela vägen under de två varven på 750 meters banan. Upp ur vattnet stannade klockan på 31:15 vilket jag ändå är nöjd med - hade hoppats på en fart under 2 min per 100 m men det är svårt att sima i all trängsel, sen skrev någon att banan kanske var lite längre. Hur som haver en bra start på tävlingen.

Växlingen till cykel gick bra. Lugnt och metodiskt av med våtdräkt, på med hjälm och strumpor, samt cykelskor. Sen en mun sportdryck och iväg. Möttes av hejarop från familj och vänner vid växlingen vilket ingav en härlig känsla!

Cyklingen var lite knixig kring Turning Torso och Kockum Fritid ut på limhamnsvägen. Därefter var det långa raksträckor där det gick att trycka på ordentligt. Cyklingen pågick totalt tre varv, 40,2 km. Jag höll bra tempo och körde förbi en hel del. Blev bara omkörd av en klubbkamrat från Heleneholm. Under första varvet lyckades min gel trilla ur fickan - den hade jag tänkt fylla på batterierna med efter varv två. Fick dricka lite mer i stället. Sista varvet tryckte jag på så mycket jag orkade, en gång lyckades jag dock växla ner kedjan från sista drevet, fick stanna och lägga på den igen. Trots det gick cyklingen över förväntan och tog totalt 1:08:42. Detta är jag grymt nöjd med!

Växlingen till löpning var helt utan problem, men benen var tunga efter cyklingen. Jag tog det i ett tempo där jag kände att jag kunde hålla en god teknik utan att få mjölksyra. Det var riktigt jobbigt att löpa i värmen och mitt livs tyngsta mil. Som väl var var det en 4 varvsbana så jag fick påhejningar av "gänget" 4 gånger :-) 

Plockade en hel del placeringar under löpningen och blev faktiskt lite positivt överraskad av min löptid 40:58. Det kändes mer som 44-45 minuter. Här kände jag väldigt tydligt hur mycket tekniken betyder i löpning, särskilt med stumma ben. Den är långt ifrån fulländad ännu, men hade det varit innan jag gick teknikkursen hade det aldrig gått så fort. Tack Katarina för det!

I mål på 2:24:29 och en 23:e plats av Herrarna på Olympisk distans (totalt 325 startande). Fantastiskt nöjd med detta särskilt med tanke på att jag började simma i september förra året och köpte en cykel för 4 veckor sedan. 

Det var en oerhört bra erfarenhet att göra den här tävlingen och jag fick en hel annan respekt för distansen än jag haft tidigare. Ska jag ge mig in på HIM eller en järnman så blir det till att vara väl förberedd. Insåg också vart jag behöver jobba mest med för att bli bättre.

Nu blir det vila till på lördag då det är dags för Malmö Halvmarathon. Men det skiter jag i tills vidare och njuter av dagens underbara tävling!

//Kebabmannen

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.