CYCLISM.EU

Hemma hos Verner

OMBERG – HEMMA HOS VERNER

Om man lyckas cykla så pass fel att två extra mil plus en helvetisk uppförsbacke läggs till den redan långa dagsetappen så måste orsaken till omaket göra skäl för mödan. I det här fallet var det jag som fick göra det bästa av situationen.

Övralid

För att maximera upplevelsen så bjöd jag Per på i stort sett allt man kan tänka sig hemma hos Verner von Heidenstam. Vi inledde besöket med en guidad tur i författarens och hans livskamrat Kate Bangs smakfulla hem. Från rum till rum fördjupade vi oss i hans femton sista levnadsår på Övralid. Höjdpunkten var när jag fick äran att vidröra hans författarkäpp som stod parkerad i ett hörn i arbetsrummet. Det sägs nämligen att efter att man har vidrört denna käpp har man goda chanser att bli författare… Och den chansen vill man ju inte missa.

Farfarsstugan

Efter den svalkande rundturen i det vackra hemmet gick vi ner till Farfarsstugan för en välförtjänt lunch beståendes av våfflor och Festis.

2906F_19_w

För att inte missa något gick vi slutligen en ordentlig runda kring Övralid innan vi tog farväl av Verner von Heidenstam vid dennes grav.

Färden mot Motala avlöpte sedan utan några problem. Vi hade ju liksom redan provåkt vägen ett par gånger…

Länkar:
NE om Verner von Heidenstam
Övralid
Heidenstamsällskapet

Övralid

Show embedded map in full-screen mode

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.