Salomon Trail Tour i Umeå

Dagens Salomon trail tour var mitt första traillopp. Jag har varit förkyld i hela vecka varför förutsättningarna var dåliga, men när starten väl gick kändes det ok. Loppet går genom stadsliden, Gammlia, mitt i Umeå. Efter fem kilometer är man tillbaka vid starten, tar sig uppför en skidbacke och påbörjar därefter den andra, helt annorlunda, halvmilen. Sammanlagt sträcker sig loppet över omkring 11 km.

Bergsbestigningen är en motivationsdödare, men tyngst var att jag efter cirka åtta kilometer föll, skrapade upp knät och stukade fingret på den hand som jag tog emot mig med. På sekunder var jag på fötter igen och fortsatte springa, men blev snart tvungen att stanna och se om något av brutet. När jag bedömt att jag inte hade några skador som skulle bli sämre av fortsatt löpning, fullföljde jag loppet. Dock var jag lite skärrad och lappade helt fokus och entusiasm.

Någonstans på andra halvan av loppet såg jag en sko som fastnat i gyttjan. Tydligen hade en junior, som ser ut att gå på mellanstadiet, tappat skon och fullföljt loppet med bara en sko. Enligt uppgift hade han oerhört ont när han gick in bland de tio-femton snabbaste.

På tävling springer jag normalt milen på 48-49 minuter, vilket motsvarar 53-54 minuter på 11 km. I dag gick jag i mål på 73 minuter. Det är inte bra. Men tar jag med i beräkningen att jag var snorig, att jag föll och att jag är ovan terränglöpning, så kan jag släppa prestigen och tycka att det är ok.

 

 

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.