Mindre än två veckor kvar til Lidingö – känner mig redo att påbörja rekordförsöket på En Svensk Klassiker!

Blogg Rasmus Henning 16.sep 2013

 

Träningen öser på fram emot Lidingöloppet, där jag hoppas på en tid omkring 1.45-1.50, och därmed en bra början på mitt försök att slå rekordet på En Svensk Klassiker. Det vore en kul grej att göra som dansk (halvsvensk), och med mina triathlonmeriter och 25års elitträning i bagaget, verkar det vara möjligt. J

 

Jag känner att formen blir snäppet bättre vecka för vecka. Den senaste månaden har jag nästan enbart tränat löpning och lite styrka, så den samlade träningsmängden har kanske bara legat på 5-6 timmar dom flesta veckorna. Men med ca 5-7 mils löpning i veckan blir det ändå framsteg att spåra.  Det blir inte så värst många löppass i veckan,  men dom det blir har en bra längd och fin kvalité. Många turer över 20km, och intervaller på de flesta passen. Ett flertal har jag sprungit i skogen där det är backigt, och på smala och ojämna spår. Dette tror jag är viktiga förberedelser inför Lidingö.

 

Jag har dock även dragit till med flera intervallpass på ganska platt asfalt, där det är lättare att hålla jämn fart, och ett stabilt löpsteg. Första hälften av Lidingöbanan lär vara nästan platt, och där tror jag att det är viktigt att ha tränat kroppen i att köra en lite högra fart än det genomsnitt på ca 3.30-3.35/km, som jag hoppas hålla på hela sträckan. Dom första 10-15 km behöver jag nog hålla ca 3.20-3.25/km, och då är det viktigt at ha tränat just den farten för att optimera arbetsekonomin.  Så min tanke är att kunne hålla hög fart på första hälften utan att använda allt för mycket energi.

 

I  förra veckan var jag i Stockholm över dagen i annat ärende, och hann med en tur på dom sista 10km av Lidingöbanan. Det var bland dom vakraste platserna jag har sprungit i mitt liv. Vädret var fantastisk, och jag njöt verkligen av den vakra utsikten över vattnet medan jag sprang. Det är inte säkert att jag kommer att ha överskott till att njuta lika mycket den 28.september, men lite får man altid med sig. Det gäller att ta vara på alla dom positiva input man får.

 

I slutet av denna vecka blir det inspelningar för SVT programmet En Klassiker, där jag medverkar i säson 2. Säson 1 visades nyligen, och jag tyckte dom hade fått ihop några fantastisk fina program med fokus på det visuella och på känslan av att träna och att genomföra klassikertävlingarna.  Teamet kommer hit til Hilleröd i Danmark där jag bor, och spelar in under ett par dagar, och sedan följer dom naturligvis mig och dom andra deltagarna inför och under själva tävlingen. Jag har gjort många TV-inspelningar under mina triathlonår, men dom här är extra kul eftersom det är så stort fokus på ästetiken, så det har stor betydelse att bakgrunden, ljuset osv är helt rätt.

 

Träna hårt –och njut!

 

Mvh Rasmus Henning

http://tri.se/Traning/Tdbok.aspx?anvid=208718

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.