Ökad träningsmängd men,

ännu är jag inte uppe i nivåerna från 2006-2010. Bilden visar antal kilometer från årets början till 22/9. Fast man kan ju ljuga med statistik, och vad bilden inte visar är att det var ju inga imponerande mängder i januari och februari. Dessa 2 månader låg jag på cirka 15mil/månad. Så får jag till avslutningen på året så kanske jag kan slå mängdrekord. Och det behövs nog om jag ska kunna förbättra mina tider.

Träningen planläggs nu av coach Mackan, som dock hela tiden får inspel från mig om vad jag vill satsa på och dagar jag inte kan träna på grund av mycket resande. Dessutom har vi hela tiden, från starten i april, fått anpassa oss till vad LeifA har tålt i ökad mängd och intensitet. Jag trodde i min enfald att detta skulle gå snabbt och enkelt och att klara av 6-mila veckor skulle inte vara några problem. Det har det ju i och för sig heller inte varit om man bara betraktat mängden. Men guben har då bitvis inte alls responderat på kvalitetspassen. Så det har blivit ett givande och tagande och en ständig anpassning av programmet.

Inte heller har det blivit lättare att tävlingsprogrammet har både kortare och mycket längre sträckor. Det är en viss skillnad på träning för 800 och 1 500m på bana jämfört med 30km terräng på Lidingön. Men så har jag också blandat bra insatser med usla insatser. Jag hoppas att 2014, när jag är M60, så ska nivån vara mer stabil. Och då, om inte tidigare, så ska jag slå nytt personrekord på milen. I år har det blivit ett tangerat rekord på 800m och ett nytt rekord på 1500m. Men inte på milen, lite beroende på att när jag varit i bra form så har milloppen varit lite väl backiga.

Lidingö 30km tar jag som en utmaning. Men så prioriterat är det inte. 30km och marathon är för långa sträckor för att passa mitt sinnelag och min löparkropp. Potentialen är nog bäst på sträckor frän 1 500m upp till 10 000m. Med lite skräckinblandad förtjusning ska jag pallra mig runt Lidingö om en vecka. Nästa år blir det 10km i H60 och då blir det prioriterat och jag ska vara i kanonform, om nu allt går som jag har tänkt mig.

3 kommentarer till inlägget

Staffan Malmberg
1954 • Hyltebruk
#1
22 september 2013 - 20:18
Var får du den grafen ifrån? Funbeat?
30 km i Lidingö ser jag inte som speciellt skräckblandat, däremot ett millopp :)
1954 • Falun
#2
22 september 2013 - 20:25
Grafen är från RunLog ett gammalt PC-program där jag har all träning från maj 1998.
Mats Edelryd
1958 • Örbyhus
#3
22 september 2013 - 21:44
Det ser bra ut för att mängdrekordet ska slås Leif. Hoppas du får förbli skadefri bara så ska det gå vägen.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.