JoggJonas

Med Asics i Milano

Tillsammans med resten av europas löpar-presskår var jag nere i Italien för att titta på vad Asics kokat ihop för nyheter. En kompakt, välarrangerad resa på mindre än två dygn som kändes väldigt mycket längre. Antagligen för att vi ändå hann med så mycket: catwalk med nya innovativa löparprodukter, turistande i modemeckat Milano, en OS-guldmedaljör, lite godsaker från det italienska köket och en hel natts ostörd sömn.

Dessutom drog fitness-Sofie med oss ut på en "urban-jogging" typ två minuter efter vi landat. Och även om vi självklart lyckades springa vilse ett tag i början så var det spännande att komma ut och springa i en storstad. (Sofie berättade att det går att hitta löparturer med guide i många stora städer.)

Kläderna som Asics presenterade var typ halvkompression över lag men med lite grövre och hårdare tyg på de ställen där musklerna behöver hjälp att komma ihåg att hålla stabiliteten. Som kinesiologitejp, fast i ett klädesplagg. Skorna var lätta och minimalistiska men ändå med lätt pronationsstöd, en kombination jag trodde var omöjlig men som tydligen ska funka.

I allt som sades och visades kände man att folket från Asics hade ett stort självförtroende i sina produkter. Jag blev väldigt glad när jag fick testa grejerna och kände att förväntningarna infriades. Speciellt skorna blev jag imponerad över och känner att det kommer bli många mil i framöver.

Det var väldigt kul att få chansen att lära känna lite löparfolk från Sverige och övriga Norden. Vanessa från Asics tog hand om oss och såg till att alla hade det bra. Guldstjärna till henne. :)

 

Som Nordstan. Fast på italienska.

 

 

Löprunda med hela pressgänget. Och så en OS-guldmedaljör så klart.

 

Vanessa och Sofie. En flygplats blir inte så tråkig då.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.