Im rhythmus bleiben

Det handlar om rytm. Det handlar om känsla. Det handlar om att flyta fram i maratonfarten. När jag värmde upp inför gårdagens marafartspass fanns allt på plats. Farten var högre än vad både upplevd ansträngning och puls indikerade och jag kände att nu djävlar har det släppt. Rytmen och flytet fanns där och funkar det i den farten brukar det funka i maratonfarten också.

När jag gled upp i tempo funkade det mycket riktigt. Det gick både lätt och snabbt. All kantighet var borta och det var rytmisk löpning. I 250 meter. En kvarts kilometer. Sen vände jag upp i vind.

Jag är så djävla korkad.

Jag valde en runda som jag vet är knepig. En runda som innehåller 22 nittiogradersvängar på sju kilometer och fyra backar som känns. En orytmisk runda. Det kan jag leva med och jag ville gärna jämföra det här passet mot samma pass förra året. Men jag har bott i Täby nog länge för att fatta att i den riktning vinden blåste skulle det kunna bli lite lustiga effekter mellan husen och det blev det. Det är en tvåvarvsrunda och jag hade kallt räknat att få medvind ganska precis 50/50 men det blev effekter som gjorde att det snarare blev 70% motvind, 20% medvind och 10% helt i skydd. Hur kunde jag inte fatta det i förväg?

Alla som var ute igår vet vad som gällde. Det friskade i rätt fint i byarna och min fina rytm kom av sig. Jag trodde att jag skulle slippa motvinden när jag var drygt halvvägs men icke. Jag fick en liten bit av att slippa borra men inte mycket mer. Jag vill verkligen inte gå över en viss ansträngningsnivå på dom här passen och blåser det kraftigt mot får jag vackert sänka farten. Det positiva är att jag inte tappade all rytm i blåsten men jag hade så gärna velat få ett kvittopass. Att få flyta fram i maratonfarten. Att få känna mig stark utan ansträngning. Det får väl bli på torsdag. Eller lördag. Eller varför inte på söndag?

Alla som utan att googla vet vilka som gjort rubriklåten får en stjärna i min musikhimmel. Garvin behöver inte bemöda sig, han har redan full pott! För övrigt har hälften av personerna på bilden sjukt bra känsla för rytm. Jag hoppas att det smittat!

Bild

Ha det,

Mackan


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.