Mellandagsrodden till förmån för Barncancerfonden

För ett tag sedan blev jag utmanad i kommentarsfältet av min bror, tanken var vid den tidpunkten att vi skulle sporra varandra till lite alternativ träning under vintern. Men efter att ha pratat ihop oss lite mer föddes idén till vad vi kom att kalla Mellandagsrodden.

Vi har valt att göra det hela till ett event, där vi samlar in pengar till Barncancerfonden. Varför? Det finns inte direkt brist på organisationer som är i behov av pengar, så valet var inte helt enkelt. Till slut valde vi just Barncancerfonden då vi båda är småbarnsföräldrar och blotta tanken på att förlora ett barn till cancer framkallar tårar.

 

 

Det är nämligen så att barncancer är den vanligaste dödsorsaken hos barn mellan 1-14 år. Och varje år får ca 300 familjer av det hemska beskedet att ett av deras barn har cancer. Fonden har som mål att utrota barncancer och vi vill gärna stötta deras initiativ. Mer information om deras arbete finns på deras hemsida.

Det är ett enkelt upplägg:
- Anmäl dig till Mellandagsrodden
- Ro så långt du orkar, vill eller har tid till (vid ett enskilt tillfälle) på en roddmaskin mellan julafton och nyårsafton 2013
- Skänk en summa per kilometer du ror till vår insamling

Du kan självklart skänka valfri summa utan att ro en meter. Men för att sporra till ett friskare liv och för att inspirera till motion, har vi valt att locka med priser för de som fullföljer hela marathondistansen. Vi arbetar kontinuerligt med att hitta nya sponsorer, är du intresserad av att hjälpa till är det bara att kontakta oss, alla bidrag är välkomna. De som vill bidra redan nu kan surfa in på vår insamlingssida.

Dessutom kommer det finnas ett hederspris till den som samlar in mest pengar och ror ett marathon, så det finns anledning att uppmana nära och kära att hjälpa till med en slant.

All information finns på Mellandagsroddens hemsida, som uppdateras löpande så kika in ofta. Vi är enormt tacksamma för alla som tar sig tiden att sprida vår idé, använd din blogg, Facebook, Twitter eller den metod som passar dig bäst.

Alla pengar går oavkortat till Barncancerfonden.

http://www.johnnysellven.com/2013/11/mellandagsrodden-till-forman-for.html

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.