Min väg mot hälsa och må bra

Att skapa en ny vana tar tid...

Det sägs att det tar 21 dagar att skapa en ny vana. Det sägs att nya neurologiska motorvägar hinner skapas i hjärnan och efter 21 dagar är det inte lika jobbigt att utföra den nya vanan eftersom kopplingen går smidigare. Myt eller inte? Det är värt att testa! Att bestämma sig för något och sedan fullfölja det fullt ut stärker en som person. Det är nyttigt att träna självdisciplinen och du kommer vara nöjd med dig själv efteråt.

Jag har t.e.x  inte ätit lösgodis under januari månad fram till denna helg - och  i början var det inte enkelt att vara utan mitt kära lösgodis. de två första helgerna så tjatade jag sönder min sambo så han ställde fram skivade morötter, popcorn och till slut köpte jag en mörk chokladkaka och tog en-två bitar på lördagen och på söndagen. Det var min räddning.

Nu går det bra. Det är inget problem. Min nya vana är att åka och träna, äta bra mat och  inte stoppa i mig gift, socker, andra konserveringsmedel eller färgämnen. Det  känns toppen att kunna bestämma över om jag ska äta lösgodis eller inte och hur mycket eller äta andra alternativ som t-ex morötter, vitkål, blomkål. Mums.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.