Att springa, eller inte springa. Det är frågan.

För att hålla mig kort, jag har haft en skitvecka när det kommer till träning. Förutom det katastrofala intervallpasset för någon dag sedan fick jag avbryta gårdagens pass efter 2 km pga skavsår. Dessa kom i sin tur kom från ett annat dåligt intervallpass då jag glömde strumporna.

Nu har jag, genom en fantastisk svärmor, fått en strålande möjlighet till att sova, vila och återhämta mig. Detta toppat med god mat har höjt livslusten ett par snäpp. Således är jag rätt taggad på ett långpass imorgon, om inte annat för att samla några kilometer då jag missat en hel del i veckan. Men de där små (nåja...) skavsåren är ett orosmoment, risken finns ju att jag gör det ännu värre och missar fler pass om jag faktiskt springer. Kanske det är bättre att bita i det sura äpplet och ladda om för en ny bra vecka på måndag? Springa eller inte springa, det är som sagt frågan. Råd och tips mottages tacksamt.´

 

http://johnnysellven.com/?p=1166

 

 

4 kommentarer till inlägget

1966 • Partille
#1
2 mars 2014 - 08:41
Använd Compeed skavsårsplåster. De tycker jag själv fungerar bra, även om man har såriga skavsår. Om man sätter på dem riktigt så blir de som en "andra"hud..
Utan plåster eller annat på dina skavsår - skulle jag välja att vila. Lycka till.
1981 • Örebro
#2
2 mars 2014 - 14:37
Det blev din lösning och det fungerade utmärkt! 2 härliga timmar in på kontot. Det var välkommet efter en skitvecka :-)
1966 • Partille
#3
2 mars 2014 - 16:03
Härligt jobbat! Kul att det fungerade. Om man är för snabb när man sätter på Compeed- plåstret och inte värmer plasten, så åker de av direkt och det är helt värdelöst. Kom ihåg att lufta skavsåren så att det inte blir infektion, om de är för såriga.
Du kan även ha kompresser på som du tejpar med sårtejp,luftigt men ändå skydd mot skav. (Jag har tidigare jobbat som fotvårdsspecialist :-))
1981 • Örebro
#4
2 mars 2014 - 16:22
Bra tips! Får det så sällan att jag inte riktigt vet hur jag ska göra när det väl dyker upp.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.