Spring om ditt liv är dig kärt!

Långpasslördag på Sörmlandsleden

Jag har länge varit sugen på att springa de 4 första etapperna av Sörmlandsleden, det har varit som ett litet mål. Jag har sprungit de två första ett par gånger innan villket är fin löpning i blandad terräng.
I lördags var det så dags att testa. Det är trots allt ca ca 34 km i terräng så jag visste inte om jag hade formen att klara det. När jag sedan startade hemifrån blir det 3 extra kilometer och när jag sprang fel på ett antal ställen blev det tydligen ännu ett par extra. Slutsumman hamnade på dryga 40 km. Tyvärr var det fortfarande blött och geggigt med inslag av en del snö här och där så löpningen blev en aning upphackad då man var tvungen att ta omvägar ut i skogen för att slippa gå ner sig i decimeterdjup lera. Sträckan var superfin men underlaget höll inte samma klass. Kan bara tänka mig hur fint det blir senare i år då det torkat upp en del. Då gör jag nog ett nytt försök.

 

1 kommentarer till inlägget

1975 • Malmö
#1
24 mars 2014 - 12:51
Gött mos! Jag tycker det är mindre slitsamt och skönare att springa i terräng eftersom man får använda så många fler muskler än bara de som statiskt används om underlaget är asfaltsslätt.
Mitt pass, Sigutuna- Upplands Väsby, var också sjukt blött på sina håll. Men efter att ha sänkt foten i issörjagegga första gången så var det gjort liksom, bara att ge upp hoppet om rena skor och trampa vidare.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.