Vänster istället för höger

Som nyinflyttade lyckades jag hitta vägar att springa på relativt snabbt, vilket var strålande såklart. Problemet är att man gärna upprepar samma väg då man vet vart den leder och i slutändan lär man sig hur lång tid den tar att springa i olika hastigheter.

Men genom att göra något så simpelt som att ta vänster där jag normalt sett tar höger, öppnades en helt ny "värld" för mig. Nya stigar och vägar, vacker natur och inte minst massor av fåglar.

 

(Bild)

 

Och då jag även nästa tur tog vänster istället för höger, för att sedan istället ta höger istället för vänster som första gången upprepade sig historien. Nu har jag massor av nya omgivningar att utforska.

 

(Bild)

 

http://johnnysellven.com/?p=1224

2 kommentarer till inlägget

Stefan Norgren
1978 • Huddinge
#1
4 april 2014 - 21:44
Alla pass av naturen 'tid och inte distans' är alltid ett evigt velande i val av just vägval.. men som du skriver så blir ju belöningen den att man upptäcker mycket nytt. Jag som 100% springer i Stockholms närförorter så är mycket detsamma men det är alltid kul att springa in i ett område där man man inte hittar mer än på huvudgatan och irra omkring lite bland smågator och gångvägar. Berikande!
1981 • Örebro
#2
5 april 2014 - 07:41
Som ny här i Örebro höll jag mig ofta nära hemmet. En gång skulle jag jogga ner typ 5 min men insåg att jag var lite väl nära lägenheten och skulle behöva dryga ut rundan lite.

Sprang därför parallellt med "vår" gata, på en väg där jag aldrig varit tidigare, i tron om att det skulle bli lagom långt.

Innan jag visste ordet av var jag rejält vilse och kunde inte hitta hem. Mina 5 min blev snarare 45-55 min, men det är svårt att veta då klockan dog.

Ironiskt nog hade jag ingen mobil med mig, som jag alltid har annars, då passet var lugnt och kort och min plan var att springa halva tiden och sedan vända.

Så kan det gå också :-)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.