Recension av Asics Leg Balance Inner Muscle Compression Long Tights

Jag har fått ett provexemplar av ett par Asics Leg Balance Inner Muscle Compression Long Tights för utvärdering och recension.


Bild från Asics.se

Asics senaste tights som de har gjort en hel del reklam för. Meningar som ”compressions tights with zoned support panels” och “motion muscle support” pumpas ut i reklamen och på paketet. Nu är det upp till bevis! Jag har sedan tidigare kompressionstights från 2XU och Orca, och ett gäng”vanliga” tights av olika fabrikat.

Jag är 181cm lång, 78kg, relativt smal, men med rätt stora benmuskler som hänger kvar från ungdomens fotbollsspel. Jag har alltid haft medium och provar medium även på dessa tights.

Första intrycket:

Riktigt snygga! Snyggare än på reklambilderna! (Förmodligen de snyggaste tightsen jag har). Små grafiska detaljer, sömmar och färg/material-skiftningar som funkar riktigt bra. Gillar dem direkt.

Skönt material, mjuka och relativt tunna. Dock tycker jag inte att den utlovade kompressionen känns alls. Jag skulle nog klassificera dem som ”vanliga” tights.Sitter inte alls lika tights och "hårt" runt musklerna som mina 2XU och Orca.

Tyvärr ingen ”riktig” ficka, endast en liten ficka på insidan av linningen.

Bra passform. Personligen har jag aldrig gillat hög midja men dessa tightsen kommer undan med det. Dock är de förvånansvärt stora längst ner vid benslutet, sitter inte åt runt benet.

Som allt mer träningskläder numera är tvättråden märkta med max 30 grader Har alltid stört mig på träningskläder som har max 30 grader på tvättrådet. Kläder som är framtagna för att svettas i flera timmar vill jag INTE tvätta i 30 grader! Det känns inte seriöst. (Sen går det ju i nästan alltid att tvätta dem varmare, men ändå.)

Efter några mil:

Första intrycket av det sköna mjuka materialet kvarstår. Tightsen sitter riktigt bra i midjan och det finns ingen tendens till att hasa ner efter några kilometer. men jag har börjat fundera på om jag egentligen borde ha small? Jag är som sagt egentligen en genomgående medium, men dessa tightsen ”glappar” längst ner så det kommer in kall luft i glipan, vilket känns oerhört underligt. (Detta har jag aldrig upplevt på några andra tights.)

Har även haft viss antydan till skav i grenen, nästan som det är lite för mycket material som korvar sig ibland. Och kompressionen finns inte alls, iaf inte jämfört med mina andra kompressionstights. Å andra sidan känns de rätt på längden så jag är lite förvirrad ang storleken.

Konstigt nog känns tightsen riktigt sköna trots detta, så om passformen hade varit rätt hade de varit en klockren fullträff! Men som sagt, det kan vara en storleksfråga (jag har inte kikat på några storlekstabeller, jag brukar aldrig behöva det, är alltid medium i vanliga fall…)

 

Slutsats:

 Prova dem först, sitter de bra kan de vara helt rätt för dig!

 +SNYGGA!
+SKÖNT MATERIAL

­-PASSFORMEN (kan vara en storleksfråga)
-INGEN KOMPRESSION (nackdel för den som är ute efter det, kan var en storleksfråga)
-INGEN ”RIKTIG” FICKA
-ENDAST TVÄTT I 30 GRADER

9 kommentarer till inlägget

Henrik Berg
1981 • Östersund
#1
8 april 2014 - 07:51
Jag gick på min vanliga storlek och fick för stora. Jag gick till en lokal butik och lyckades byta. Passade bättre med en mindre storlek. Frågan är dock vad folk med storlek S ska göra?
1970 • Lerum
#2
8 april 2014 - 08:44
Tack för den Daniel.
Både liten ficka och 30gr är irriterande som du säger
Nästan så att man börjar fundera på om de är för löpning
Många tights skall bara se bra ut

Var det snöre i midjan, tycker att vissa tights har en tendens att 'halka ner' på långpass eller vid löpning i regn då det klibbar mer på låren och därmed 'drar' ner tightsen.

Det svåra med 'nyckelficka' är att jag vill ha dragkedja så att man vet att det man vill förvara är kvar. Skall man köra styrka mm och ligger på marken, typiskt sit ups, så vill man inte ha en stor dragkedja som trycker på fel ställe
1975 • Torslanda
#3
8 april 2014 - 08:58
Anders: De hade snöre i midjan, dock inget som jag behövde knyta då de hade relativt hög midja och satt kvar perfekt hela passen. Ordentliga breda riktiga snören till skillnad från små pyttesnören som en del andra tights har.
1975 • Torslanda
#4
8 april 2014 - 09:01
Henrik: Ok, inte bara jag som upplevde storlekarna stora då. Fast jag tycker att de var bra längdmässigt, så lite klurigt.
Henrik Berg
1981 • Östersund
#5
8 april 2014 - 10:26
Daniel: Jag tänkte lite på löpare som är långa och smala, de lär ju få lite problem med längden. T ex våtdräkter har ju ibland storlekar som är Medium Long osv. Lite större valmöjlighet då.
1975 • Torslanda
#6
8 april 2014 - 10:39
Henrik: helt rätt, Det som ställer till det för mig är att jag har relativt stora benmuskler. Hade jag inte haft det hade det nog varit lättare att direkt förstå om jag skulle byta till small eller inte.Är fortfarande konfunderad. Asics får nog skicka ett par small också :-)

Är man en lång smal löpare bör man nog prova dessa tightsen noga innan man inviger dem.

Har även sett tights med "long-storlekar" från ett märke som gör mycket reklam här på jogg...
Henrik Berg
1981 • Östersund
#7
8 april 2014 - 10:59
Jag hade väl tur som hade en vänligt sinnad butik i stan som gärna lät mig byta till en annan storlek. Riktigt bra. Hur som helst så blir det nog mycket sprungit i mina medium.
Martin
0 • Byn
#8
9 april 2014 - 15:38
Vilket märke är det som gör reklam för long-storlekar?
1975 • Torslanda
#9
9 april 2014 - 16:11
Martin: 2XU har long-storlekar. (Men de gör inte reklam för just att de har long-storlekar)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.