Ett par tävlingar och ett par bra veckor

I torsdags sprang jag Växjöloppet 10 km och det kändes ganska bra. Försökte springa avslappnat men snabbt och siktade på ett kontrollerat lopp. Men jag kom aldrig ur mitt marathontrippande, så det kändes rätt krampaktigt. Försökte få upp knäna men föll tillbaka i trippandet igen direkt. Med två kvar förskte jag öka farten men det gick inte den här dagen. Hursom, kontrollerat 38.23 utan att bli särskilt flåsig kändes rätt bra. Så iväg på litet träningsläger! 

Fem figurer i en stuga, med en massa cyklar och skor. Det var härligt! Jag cyklade 13 mil på två dagar och det är nytt rekord. Jag har haft den lånade cykeln sedan några veckor och lär mig lite varje gång jag tar fram den. Jag har redan fattat att den är ett bra sätt att spara lite på löpapparaten. I söndags avslutades en tvåveckorsperiod med hygglig volym. Sista passet blev ett makalöst långpass!

Wings for Life World Run var festligt. Plojgrej för välgörenhet. Det visade sig vara ett toppenarrangemang! Så roligt! Men det visade sig också att jag är i gott slag. Hängde på Musse första fem, sedan lät jag honom och ett litet gäng pysa iväg. Jag fortsatte i Musses uppvärmningstempo som kändes alldeles utmärkt. vid 34 eller så låg jag trea och helt plötsligt hade ett bra långpass i lite högre fart blivit till tävling. Podium är ju kul! Passerade maran på 2.59 och undrade var all styrka kom ifrån. Tuffade vidare i lite lägre fart och kom 49 km innan mållinjen rullade förbi. 49 km på 3.33 fick bli en mycket tillfredsställande avslutning på två bra träningsveckor. Att jag dessutom fått plats på BUM50 den 24 maj gör inte livet sämre. Och de här korta arbetsveckorna passar mig så bra att jag tagit två dagars semester denna vecka. 

Jag har tur nu!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.