Sista passet innan första loppet

Det tog lite längre tid än planerat, men nu ska det springas lopp för första gången denna säsong! Åker mot kusten och  Nacka halvmarathon, dock är jag ute efter att springa 5 km som vanligt.

Väderprognosen ska man såklart noja över innan ett lopp och denna gång utgör inget undantag. För att få en purfärsk uppdatering innan jag skrev det här surfade jag in på klart.se och fick se ett nedslående grått moln med regndroppar under. Temperaturen gör inte heller den någon glad med sina 7 grader. Frusen som jag är ser det ut som om jag får packa långa ärmar och ben för den här resan.

Sista passet var det ja. Testar ett lite annorlunda upplägg på min miniformtoppning, där jag tidigare kört väldigt korta intervaller i 200 meter och 400 meter, har jag nu valt att köra aningen längre distanser. Har fått för mig att de riktigt korta intervallerna visserligen går snabbt, men kanske lite för snabbt för att mina ben ska vara redo på tävlingsdagen. Målet är helt enkelt att hålla intensiteten lite mer tävlingslik. Detta gjorde jag dels i tisdags med enkla kilometerupprepningar, blott två stycken. Idag fick det istället bli 1000+600 meter, där de första 1000 meterna gick i 3:40 tempo och de avslutande 600 i 3:20 tempo. Även detta upprepades två gånger. Tror det kanske gick lite snabbare än planerat, har inte hunnit kolla om Garmin håller med mig dock.

Imorgon väntar vila och mental laddning, försöker måla upp ett scenario i vilket jag, för en gångs skull, lägger upp loppet perfekt. Jag tror faktiskt att det här är den gången, då jag inte bränner all energi den första kilometern. Att det här är den gången då jag slår ett nytt PB. Att det är den första gången jag tar mig under 17 minuter. Rimligt? Kanske inte. Men jag vill gärna sikta högt och missa än att tänka rimligt inför ett lopp. Smart? förmodligen inte...

Tror att Steve Prefontaine får avsluta det här inlägget:

“The best pace is a suicide pace, and today looks like a good day to die.”


? Steve Prefontaine


http://johnnysellven.com/?p=1374

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.