Säkert!

Göteborgsvarvet 2014

Så var då äntligen dagen kommen, Göteborgsvarvet 2014 – tredje gången gillt, detta år skulle vi få en riktigt bra tid! Jag å syrran har tränat på bra, med lite mindre uppehåll pga sjukdom dock – men på det stora hela har vi tränat massor mer än tidigare år… Och införskaffat matchande kläder J

 

Vi kunde parkera 15 minuter från start på syrrans jobb, och passa på att besöka toaletterna där – skönt att slippa baja maja-besök J. Köpte oss en kall Coca-Cola och kunde kostatera att årets lopp blir ett varmt lopp…. IGEN…

I vår startgrupp (nr 15) var det riktigt hett – det liksom brände på ryggen och vi pratade om att vi inte skulle glömma att dricka ordentligt under loppet.

Starten gick 14:55 och det var väldigt trångt i början – släppte lite när man tagit sig ur slottskogen dock. Genom Majorna är det så trevligt att springa, mycket publik och ganska svalt mellan husen. Precis innan Älvsborgsbron såg vi en man som låg ner och mådde väldigt dåligt – ambulansmän var på väg fram till honom, och man tar det genast lite lugnare efter det – orolig att man själv kan hamna i samma situation.

Första delmålet var efter Älvsborgsbron där pappa skulle stå och heja på oss J Mycket riktigt stod han där och filmade oss systrar när vi sprang förbi!

Sedan är man på Hisingen…, alltså – det är säkert jättefint där egentligen och folk som bor där trivs antagligen jättebra, men jag gillar INTE Hisingen. Inte bara med tanke på Göteborgsvarvet utan även annars – av någon anledning så kör jag ALLTID fel om jag skall ut på Hisingen och hamnar alltid på Ringön…. Och har sedan väldiga problem med att komma därifrån. Så jag är liksom inte positiv från början till den sträckan, sen var det väldigt varmt just dom kilometrarna – kändes på snudd värre än i fjol (om det nu är möjligt). Och planen som var att springa på just där eftersom det är ganska flackt grusades fort. Om jag frågade syrran hur det kändes, så svarade hon: ”Bra” – VARJE GÅNG (så där retligt lätt och avslappnat), själv kändes det inte bra – men jag försökte att bita ihop så jag inte smittade av mig för mycket…

Vi var noga med att springa i alla duscharna och att dricka vatten på alla kontroller så vi inte skulle få vätskebrist.

Så kom då Göta Älv-bron – den värsta av dom två stora broarna på loppet enligt mig, och helt emot allt jag lärt mig så tänkte jag: -Det här går inte, jag fixar inte detta – det är FÖR JOBBIGT. Dom tankarna får en inte att springa snabbare kan jag säga ;-)

Vid vätskekontrollen efter bron började jag räkna – för att få bort dom negativa tankarna, bestämde mig för att räkna till 35 om och om igen (eftersom det var det 35:e Göteborgsvarvet). Det höll jag på med nästan hela avenyn upp, och svarade knappt på syrrans frågor om hur det gick.

Vid Poseidon kände jag att det vände (mest tror jag att det var för att jag fick den efterlängtade svampen i handen och kunde svalka mig lite ;-)), då kände jag tydligt att – Detta fixar vi, vi har ju gjort det förr, snart i MÅL!!

När vi var på 21 km säger syrran till mig att efter det lilla uppförslutet i slutet så tar vi varandra i händerna och springer på in i mål. Då bråkade jag med henne å sa att jag inte fixar det…

Men det gjorde vi! Hand i hand in i mål J

Tiden blev 6 minuter bättre än förra året, och visst hade vi velat ha en mycket bättre tid – men denna dag var det detta som gick.

Och jag är stolt över våra 2:18:31

6 kommentarer till inlägget

1971 • Göteborg
#1
21 maj 2014 - 15:56
Jag tycker ni ska vara riktigt nöjda!
Värmen påverkar mycket!
Sen att jobba lite på den mentala biten kanske känns som nåt aktuellt. Vi pratade ju lite om det när vi träffades.
1968 • Kållered
#2
21 maj 2014 - 17:04
Kom på en grej, man kan ju ta med en egen svamp! :)
1978 • KÅLLERED
#3
21 maj 2014 - 18:48
Ja Eva, får försöka hitta mitt "happy place":-)
1978 • KÅLLERED
#4
21 maj 2014 - 18:49
Smidigt att ta med sig en egen svamp, på dom flesta lopp får man ju ingen alls;-)
kortben
1966 • GÖTEBORG
#5
21 maj 2014 - 21:03
Trevlig läsning! Just under varvet kan du känna dig helt säker på Hisingen - ingen risk att du springer fel och hamnar på Ringön ;-)
1978 • KÅLLERED
#6
21 maj 2014 - 22:10
Hihi, den blå linjen är praktisk när man är en geografisk analfabet;-)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.