Nej jag är inte lat, feg, bekväm eller slö.... suck.. det finns folk till allt...

Tre dagar kvar till Stockholm marathon och mitt beslutt känns mer rätt idag än det gjorde i måndags.

Det är fortfarande nåt skit som spökar i halsen, jag hostar inte så mycket men harklar hela tiden. Snyter mig hundra gånger om dagen!! (hur mycket snor kan en näsa rymma liksom) och nu har det även börjat sprida sig ett tryck över bihålorna. Det spränger och bultar och när jag lutar mig framåt så gör det ont :(

Jag har ingen feber men känner mig hängig och frusen mest hela tiden.

 

Jag har fått flera kommentarer bland folk som att " men du hinner säkert bli frisk" eller "känn efter på lördag morgon" och "lite snuva skadar inte", "vad skönt med en ursäkt så slipper du springa"

 

Men efter att ha varit helt däckad hela förra veckan och må som jag gör idag tre dagar innan start så kommer jag inte falla för påtryckningar om att starta ändå. Folk får kalla mig lat och slö och feg hurm ycket de vill.. men det handlar verkligen inte om det.

 

 Jag har sprungit 3 Stockholm marathon och 1 Stockholm ultra samt två sex timmars. Jag har inte så mycket att bevisa för folk att jag ställer mig sjuk på startlinjen och riskerar min hälsa!!

 

Jag försökte mig på att förklara för en okunnig att det faktiskt ÄR farligt att utsätta sig för den påfrestningen som ett marathon är om man har en förkylning i kroppen! Men denne viftade bort det och sa att han minsan alltid tränar fastän han är snuvig och det är bara ta en ipren och springa ändå.. Till saken hör dock att personen i fråga inte springer längre än en mil. För det finns tydligen ingen anledning till det... Nåväl jag kan säga att jag avslutade diskussionen ganska snabbt och tänker inte sjunka ner på nån sandlådenivå och försvara mitt beslut mer än att jag inte tänker riskera hälsan för att springa på lördag. PUNKT!

 

Däremot så pratar jag gärna om vad jag ska göra sen när jag är frisk :) vilket jag förhoppningsvis blir snart!!! Det är så lätt att sitta och titta på lopp och "råka" trycka på anmälningsknappar hit och dit när man har så mycket tid över framför datorn då man inte är ute och springer.

Som det ser ut nu så är jag anmäld till:

 

23:e juli Stockholm kvartsmarathon

9:e augusti Stockholm ultra 50 km

16:e augusti Midnattsloppet

9:e september tjejmilen

13:e september Stockholm halvmarathon

 

Sen finns även andra lopp i tankarna men ska avvakta och se lite hur det hela utvecklar sig med min fot. Jag ska testa att springa med specialsulor och pelotter under sommaren och sen utvärdera i slutet av sommaren. Om det nu ska till en operation så tänkte jag försöka få den där i mitten av september, så just efter halvmarathon. Därför kommer jag inte anmäla mig till nåt mer efter detta datum förrän jag vet hur det går med foten.

 

Men jag har lite att göra i sommar! Vänja mig att springa med nya sulorna och träna tillbaka lite kondis som jag tappat nu när jag knappt sprungit på en månad!

Tänkte börja med att köra 5-15 km pass under hela juni och försöka pressa upp farten lite! Sen under juli när det är varmare utöka och istället köra längre lugnare pass inför ultran i augusti!

 

Nu längtar hela kroppen ut att springa!! Ända tills jag nu snyter mig och bihålorna håller på att explodera... jag får nog ge mig till tåls en tid till... snyft...

4 kommentarer till inlägget

1954 • Falun
#1
28 maj 2014 - 16:36
Jag trodde man själv fick bestämma om man ska springa eller ej. inte att andra ska bestämma en sådan högst väsentlig sak.
1978 • Åkersberga
#2
28 maj 2014 - 16:41
Leif, självklart fattar jag beslutet själv! känns ju bara så löjligt att man ska behöva försvara sitt beslut för att man blir kallad lat, feg och slö för att man inte startar... Jag hade såå gärna varit frisk och startat på lördag!!
1954 • Falun
#3
28 maj 2014 - 16:59
Jag som inte ens är anmäld. Är nog för jag är lat :-)
1978 • Åkersberga
#4
28 maj 2014 - 17:24
Ja men fy vilken latmask du är!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.