Asics Marathon 2014- Debut 3:05:37

Jävlar vad stolt och nöjd jag känner mig över min debut på marathondistansen, sprang alltså in på 3:05:37 och är så glad så att jag vet inte vad jag ska ta mig till. Efter ett flera månader med motgångar, dåligt sömn, viktminskning, nerträning, små deprissioner och mycket mer så vad precis det här jag behövde. All den träning och tid jag har lagt ner och så får man ett sånt här resultat, helt otroligt. 

Men om jag ändå ska försöka summera loppet så bestämde jag mig för att gå ut lugnt i början, inte lägga någon större tidspress på mig själv och försöka hitta ett skönt och jämt tempo. Jag sprang tillsammans med en kille från klubben och höll ca 4:15-4:20 tempo i 2 mil sen orkade han inte längre så jag stack iväg. Det var även då jag intog min första gel och fick nya krafter från den. Sedan mellan sträckan 25-35 km blev det lite tyngre och jag började få krampkänningar, särskilt innan västerbron och det är kanske inte där man vill få kramp. Men jag krigade på och mellan 35-42 km var det njutning blandat med smärta. Njutning för att jag blev medveten om att jag skulle fixa det in i mål. Smärta för att benen gjorde så oerhört ont. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva det, men har aldrig upplevt något liknande förut. Var tvungen att stanna två gånger i några få sekunder för att strecha ut vaderna innan målgång. Den bästa känslan var ändå att springa in på stadion och känna folkets jubel när jag sprang in i mål.

Min prestation skulle aldrig varit möjlig utan lagningen från mina klubbkamratet, folkets stöd och de tips jag fick under loppets gång, som att tex dricka lite vid varje vätskestation. Nu ska jag vila och återhämta mig, så får jag se om jag gör en ny marathon satsning.

På återseende!

 
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.