Utrustning som jag gillar (löpning)

Rätt utrustning är viktigt för mig, jag blir peppad av att se mina små framsteg i tabeller och i siffror, svart på vitt så att säga. De sista 15 åren har jag knappt motionerat alls, och jag får vara glad att jag inte har lätt att lägga på mig extra kilon eftersom jag knappt rört på mig alls. I vilket fall så bestämde jag mig för ca 2 år sedan att börja motionera mer och började då logga lite försiktigt det som jag gör. Det som jag tycker fungerar bra för mig är runkeeper och Funbeat, ska nu även prova detta forum som känns bra!

 

När det gäller utrustning så använder jag mig av pulsmätare, det är en klocka som heter Suunto M5 som är mycket lätt att använda, inga svåra funktioner och bra statistik. Den har jag nästan alltid när jag joggar för att se pulsen under passet och när jag kommer hem för jag över data till datorn, för att spara statistiken.

 

Jag har provat en löparsko från Tecnica, det är ett italienskt märke som gör skor bland annat för trail, men även skor med lite högre drop för att du ska landa på mellanfoten och inte på hälen. Jag trivs bra med dessa två par som jag har ,tycker att jag får bra stöd i sidled och att de inte är för mjuka och sladdriga.

 

Kompressionsstrumpor är också trevlligt att ha för benens skull, där har jag använt ett par som är lite billigare från Bola, jag vet att man kan köpa strumpor för typ 500 spänn, dessa kostar runt 200 kronor.

 

Bra grejer helt enkelt!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.