Lördagsstart med asfalt

Gårdagskvällen var åter en sån där helt underbar kväll, fru Malin och jag hade vart och handlat diverse goda råvaror. Dels var det fisk från fiskaffären men oxå kött från Robban och Sara på Birgers chark i Lerum, kvalitet och mycket närproducerat så nu finns det mycket gott i kylen. Jag hade bestämt mig för att röka en laxsida i webern så det blev indirekt grill med briketter på sidorna, rökspån på det och sedan laxen i mitten. En enkel grönsallad, kokta färskpotatis och en egenrörd kall sås, jo jag fick tummen upp av hela familjen. Under min matlagning och till maten drack jag kall, ljus öl - så gött.

Meterologerna har till idag utlovat fortsatt fint väder men lite svalare än de senaste dagara med 30 grader, så skönt att sticka ut i solsken och visst ha det varmt men i skuggan få känna att det är riktigt svalt. Nu sitter jag i skugga på balkongen med en kaffe och vattenflaskan samtidigt som jag konstaterar att meterologerna haft rätt.

Idag skall jag en tur till Alingsås, jag har beställt tid hos Synsam för en ordentlig synundersökning, frågan är inte om utan vilka glasögon jag ska köpa och med vilken styrka de ska ha. Har märkt att bokstäverna liksom flyter samman ibland och att det känns konstigt, hoppas glasögon och återställd syn ställer det tillbaka igen.

Dagens löprunda blev på 100% asfalt för variationens skull, upp och ned på kullarna som likt Oslo omsluter Floda, start och slut hemma på den högsta toppen, skönt att alltid avsluta uppåt. Jag sprang en gammal bekant runda på 7,98 km och passerade hus där vänner tidigare bott och det sätter igång vissa funderingar om innehåll och värderingar. Malin och jag har inte allt materialistiskt men vi har två underbara barn, mycket kärlek och vi har varandra - det är fasen inte så illa.

Det känns bättre och bättre med träningen , det är skönt att tidigare höft och ryggproblem verkar botade, tack Mone på Magnat. I uppförsbackarna håller jag mig under 6.00 per kilometer och på slätmark lite fortare, samtidigt så känns Runars 1.23.03 som ett gigantiskt berg att bestiga men har jag gett mig sjutton på det så har jag och då ska jag verkligen försöka. Runar och jag syns på sdorna för Runners World i Norge nu och det hoppas jag kan inspirera andra som slitit med vikten att det är möjligt.

Läste om min vän Aleksander som gjort en gastric bypass och minskat sin magsäck och därigenom minskat över 20 kg på kort tid, det är en bra början för honom och sedan hoppas jag att motion kommer in i hans värld också. Jag har inte gjort några kirurgiska ingrepp utan alla gram som lämnat kroppen har gjort det genom ansträngning och minskat matintag. Det går även om det tar tid men å andra sidan så finns nog möjligheten att det kan hålla under lite längre tid än om jag dietbantat.

Jag hann med 4 pass denna första semestervecka, skall pausa semestern måndag och tisdag för lite möten i Oslo men jag tänker inte pausa träningen utan det blir löpgruppen med Runar och gänget på måndag - de är alldeles för snabba och duktiga för mig men det ger sån där underbar energiboost som man behöver på de ensamma passen. Så det passet ser jag fram emot och jag ser också fram till torsdag då jag ska få hänga med Marie och Marie på backintervaller i Göteborg. De bägge är alldeles för snabba för mig de också men just intervall och backe kör man ju ändå separat även om man gör det i grupp.

Ha en under bar lördag - det ska jag ha :)

Anders

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.