Fem ovanliga cykelaktiviteter

           Antalet människor som cyklar i Sverige ökar hela tiden. Intresset för cykling har ökat, antalet sålda cyklar ökar och det är också fler och fler som väljer att cykla till jobbet . Även om man älskar att cykla kan det bli lite långtråkigt ibland och man kan välja att söka efter andra aktiviteter som innehåller cykling, men också något annat. Här nedan kommer en lista på fem ovanliga cykelaktiviteter som vi fått upp ögonen för. 1.    Bicycle Poker Run – Poker-cykeltävling Detta passar speciellt bra för dem som gillar att cykla och att spela poker. För att kunna kombinera detta roliga spel med en motionsrunda åker man på en poker-cykeltävling. Till en början verkar det som att man bara får fem kort och inte har någon möjlighet att byta ut dem, vilket man alltid annars har i poker, men detta stämmer inte, utan man kan byta ut korten genom att betala. På detta sätt försöker man få den bästa pokerhanden. Det som händer under en poker-cykeltävling är att man cyklar en viss bestämd rutt och vid varje kortstation får man ett kort. Den som vinner är inte den som kommer fram snabbast, utan den som avslutar med den bästa korthanden. Se ett exempel på en poker-cykeltävling här: 2.    Cycle ball – cykelboll Denna sport är mer än hundra år gammal och består av en kombination av cykling och fotboll. Spelarna cyklar och ska samtidigt föröka göra mål med huvudet eller framhjulen på cykeln. Cyklarna som används är speciellt framtagna för denna sport och utövarna behöver vara duktiga på att cykla, ha bra balans och kontrollera bollen – samtidigt. Här kan du se mer om hur :   

3.    Bike polo – cykelpolo Även denna sport är mer än hundra år gammal och attraherar många utövare. Som namnet antyder består denna sport av en kombination av cykling och polo, även om det är lite annorlunda. I cykelpolo finns klubbor gjorda av plaströr och gamla stavar och man försöker skjuta på street hockey-bollen i motståndarnas lilla mål. Från början spelades det på gräs, men under de senaste åren spelas det på hårda ytor istället, vilket gör själva cyklandet lite lättare. Det krävs dock ändå mycket styrka, bra balans och precision. Här kan du se en cykelpolo-match:

4.    Unicycle basketball – enhjulingsbasket I denna sport spelar man basket medan man cyklar på en enhjuling. Det låter helt omöjligt för oss som knappt kan cykla på en enhjuling, men om du tittar här kan du se att det är fullt möjligt:

5.    Unicycle hockey – enhjulingshockey Enhjulingshockey är väldigt likt enhjulingsbasket, med enda skillnaden att man här spelar landhockey, istället för basket, samtidigt som man cyklar på en enhjuling. Du kan se ett kort klipp från en match här:

I alla ovannämnda ovanliga cykelaktiviteter sker det tyvärr många olyckor och även om man läser Folksams tips för att undvika skador när det gäller cykel bör man vara lite extra försiktig om man testar några av dessa sporter.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.