The return of the Vad(er Eklöf) Skyrunner…

Ja nu sitter man här och tittar tillbaka på en säsong som varit löpmässigt fantastisk, min första säsong tillsammans med Huddinge AIS har varit en fröjd! Roligaste man kan göra är att gå med i en klubb och umgås med likasinnade med passion för löpning.

Men skadorna har varit fler än någonsin, och låt mig poängtera att det inte har med klubben att göra! Däremot har min kropp fått känna på träning på en helt ny nivå vilket såklart sliter… Jag började förra sommaren med en långdragen överbelastning på ena knät som sedan läkte och på vintern var det dags för en baksida lår och så rundade vi av denna säsong med en överbelastning på hälsena/vad… Skador kommer och går och jag tror jag blivit lite bättre på att bara acceptera detta.

Jag är dock glad hur jag agerat varje gång jag haft dessa skador. Iväg till Access Rehab för behandling och in med nålar i bl.a. röven… och benen och lite knäckning här och där… Tobias vet vad han gör och jag är glad att jag har en kompetent person som hjälper när skadan är framme.  Sista gången nu hade jag kunnat komma iväg lite tidigare till Access… Kanske är det så att det är svårast att acceptera skadan när man känner hur bra formen är. Man fortsätter att intala sig en tid att det säkert går att ”springa sig igenom detta”, jag är ju ett monster nu… Men den där känningen försvinner inte och tillslut så ger man upp och kommer krypandes till mottagningen. The sooner the better, men huvudsaken är att man kommer dit iaf och får svar på vad orsaken är. Symptombehandling och en plan för att bli bra igen OCH att börja om igen… Suck det är just där som tålamodet, den största dygden av de alla, måste komma in och få ta plats.

Det har nu gått ca 2 månader sedan ”DNF” på Stockholm Halvmarathon, stunden då jag ville toppa formen men som istället blev totalt magplask... Formen toppade jag två veckor tidigare på Långlöparnas med tiden 38:15 på 10000m bana. En rejäl ”milstolpe” för mig i min löparkarriär. En hel säsong i ryggen av hård träning där jag gav allt på ett Stadion som känns väldigt speciellt denna kväll för en passionerad löpare. Visst jag ville så gärna klara hela vägen med att klara 1:24 på halvmaran men det känns ändå bra. Resan var viktigare än själva loppen, hård och sjukt kul träning med klubben och på egen hand skapade en fantastisk sommar och en otroligt härlig känsla att nå de tider jag nådde.

Nu till baksidan av det hela… Jag har enligt vågen blivit 4-5kg tyngre på två månader!!!! Har känts lite jobbigt men samtidigt har det varit en tid av högt fokus på mitt nya stillasittande jobb… Ngt som  många i tjänstesektorn råkar ut för…. Att min skada i vaden gjort att jag inte kunnat träna på samma nivå förklarar det hela en del också. Men jag är inte en bortförklaringarnas man, jag vill helst väga lite mindre och träna så mkt som kroppen tillåter. Så nu väntar en ny spännande säsong och formen kommer komma tillbaka det vet jag. Tålamodet har jag och jag ska nu börja ta mina första löpsteg inför löpsäsong 2015, tror det kommer bli grymt! Inomhussäsongen i Huddinge är igång och det ska bli kul att göra premiär nästa vecka. Vaden känns bra igen men ska få en mjuk och fin resa tillbaka till långpass, intervaller och form!

Over n out

Vad(en Eklöf) Skyrunner

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.