Årets julklapp

Även i år har en teknologisk pryl utsetts till årets julklapp, nämligen aktivitetsarmbandet. Det är nog rätt roliga saker, speciellt om man gillar att dela med sig i sociala medier. Och alla vet ju att om det inte syns i sociala medier, då har det inte hänt. Ett träningspass utan data räknas helt enkelt inte.

 

Inspirerad av detta har jag bestämt mig för att  utse min egen version av Årets julklapp, här på bloggen. Och för alla som väntat kommer beskedet direkt, årets vinnare är...nötkrämen! Nötkräm, kanske någon frågar då. Och därför ska jag såklart bjuda på en motivering också:

 

"Tre påsar jordnötskräm om dagen kan vara allt som krävs för att rädda livet på ett undernärt barn. Krämen innehåller ett stort antal vitaminer och mineraler och är särskilt framtagen för att hjälpa undernärda barn att snabbt gå upp i vikt. Den är förpackad i små portionspåsar som barnet själv kan äta ur och räddar tusentals liv varje dag."

 

 

Det är alltså inte den vanliga nötkrämen som är så poppis under långpass och ultralopp. Nej jag pratar om den man kan köpa i Unicefs gåvoshop, för det löjligt låga priset av 191:-. Och då får man hela 60 påsar. Jag säger inte att man behöver sluta köpa julklappar till varandra, men med en liten summa kan man bidra till att hjälpa dom som verkligen behöver det. Så varför inte göra både och?

 

Vet inte om det säljs fler armband i och med utmärkelsen, men helt omöjligt är det inte. Än mindre sannolikt är det kanske att det säljs fler påsar nötkräm i och med min utmärkelse, men det skadar inte att försöka. Funderar till och med på att starta en egen insamling hos Unicef. De har t ex en fyrhjulsdriven bil som går lös på 208206:-, det skulle vara ett bra mål att sikta mot initialt. Alternativt att jag ska fokusera på månadsgivare, föreställ er 2008 stycken månadsgivare som vardera ger 100:-. Då skulle vi tillsammans kunna köpa en bil i månaden, året om.

 

Det gäller att sikta högt. Vad säger ni, är det någon som är på?

 

http://johnnysellven.com/?p=2217

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.