Uppdatering!

Ja, här har det stått still ett tag.Det blir inte så jättekul att skriva när man inte tränar så mycket. Detta ska ju vara en träningsblogg, handla om mina springalopp, upplevelser, träningsresor och hur jag kämpar mot mina mål och vinner över mig själv.

Just nu handlar mitt liv om en helt annan sorts resa, med ett helt annat mål :)

Magen växer och pluppen lever om vill jag lova, undra om det är en blivande cirkusartist därinne!  Går in i sjätte månaden nu!! Sjätte! Det börjar närma sig med stormsteg.Jag tränar fortfarande lite smått men det blir inte hårt och inga mängder. Jag försöker att få till 3-4 promenader i veckan på minst 30 minuter. Det går inte att gå fort för magen börjar bli tung och jag blir snabbt anfådd och går jag för snabbt får jag ont i höfterna.

Sen kör jag på gymet med PT-Kicki en gång i veckan. Det är jätteskönt, då får jag en kontrollerad genomkörare av kroppen. Hon håller koll på mig att jag gör övningarna rätt och inte gör nåt som kan vara skadligt.

Imorse fick armar och axlar en rejäl genomkörare och jag känner redan hur det bränner och jag kommer ha träningsvärk imorgon! :) Det tycker jag om!

Sen har jag lite övningar jag försöker göra då och då hemma, lite gummiband och lite ryggövningar.

Men mycket mer än så blir det inte. Nån enstaka gång går jag och simmar, men det var ett tag sen nu. Det börjar bli obekvämt att simma för det känns som magen drar mig neråt och jag får ont i nacken av att hålla huvudet ovanför ytan. Så det får bli promenader och lite styrka med Kicki helt enkelt.Sen får jag ta ikapp träningslivet när pluppen är ute och det nya livet börjar. Kicki och jag har redan börjat prata om att hon ska få äran att hjälpa mig att komma i form igen efteråt.

Jag har ju två träningsutmaningar som väntar. Först tjejmilen 2015. Pluppen kommer bara vara 6 månader då. Så jag förväntar mig absolut inte att springa runt på nån bra tid. Utan målet då blir att fullfölja loppet och varva gång och jogg för förhoppningsvis har jag då kunnat komma igång och börjat jogga igen. Jag vill inte bryta min svit av genomförda tjejmilar!

Det stora träningsmålet är ju då Göteborgsvarvet 2016. Det kommer bli en rejäl utmaning!!Jag fick ju skjuta upp min startplats från 2015 till 2016 då jag skickade in ett moderskapsintyg till varvet. Det är jättebra service och verkligen en morot att komma igång med löpningen igen sen.Men då har jag altså ett år på mig, lite drygt, från förlossning till halvmara!Samma sak här, jag kommer inte förvänta mig några supertider men måste ju ändå kunna hålla hyfsad styrfart för att hinna runt innan repet dras!

Så på löpningsfronten har jag de två utmaningarna redo!

I livet så väntar helt andra utmaningar! En bebis! Ett litet oskyldigt hjälptlös liv att ta hand om och guida rätt i livet snår! Det är en helt annan utmaning! :) Men jag ser fram emot den, jag längtar! Kom igen livet, bring it on! Jag bangar inte utmaningar det vet vi ju! Tänkte försöka hitta en joggingvagn till nästa sommar, när kan man börja använda en sån? Antar att bebisen måste hinna bli 4-5-6 månader ? och kunna sitta i vagnen.. Någon som har tips och råd så tas de tacksamt emot.

Men en sak i taget.Nu fortsätter jag att hålla mig i rörelse så mycket jag kan fram tills det är dags. Än så länge är jag hyfsat rörlig och känner mig ganska pigg. Har bara gått upp 5 kg än så länge. Vilket jag tycker känns skönt. Jag var livrädd innan att jag skulle falla tillbaka i gamla hjulspår med sockerberoende och övervikt. Men än så länge funkar det jättebra, inga särskilda cravings och jag kan hålla igång och jag mår bra!

Livet känns gött helt enkelt! Det kommer bli ett otroligt spännande 2015!!

1 kommentarer till inlägget

Charlotta Sahlström
1972 • Täby
#1
25 november 2014 - 11:22
Världens största grattis Jossan! Och du kommer att bli världens LYCKLIGASTE!!! En lycka som kommer att bestå och finnas livet ut...mina ögon fylls fortfarande av tårar av tacksamhet och sådan oändlig kärlek när jag tittar på barnen i smyg när de sover och fast de är stora:-)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.