Snart snart snart...

Jag ser vita ränder längs en röd matta av tartan, en slags ellips in i evigheten, mäktigare än vad många förstår. De som förstår har en gång satt sina tunnaste racers på banan. Banan som bara går runt och runt som av någon anledning får somliga att fullkomligt brinna av passion för löpning. De icke invigda står som frågetecken och undrar vad som är vitsen, vad är det som är roligt med att bara springa runt? En gång stod jag själv och undrade: hur kan löpning på bana vara i närheten av löpning i naturen, längs med spår bland dofter, ljud och alla sinnesintryck. Men i samma ögonblick som jag hade satt mitt första löpsteg på en bana så var jag fast… Farten, klockan och varvtiderna, känslan av att jaga rygg eller bli jagad hade aldrig varit mer intensiv, det var helt enkelt så sjukt roligt att springa på bana!

Detta är ngt jag drömt om under hösten under alla motgångar som stått i vägen för träning. Först en problematisk vad/hälsena, en nackspärr, en rejäl magsjuka med feber och så lite nackspärr igen… Men jag är inte bitter… Längtan och suget efter löpning har bara blivit större och större och inom kort kan jag åter sätta mina fötter i mina favoritskor och släppa benen ut i det fria.

Vaden/hälsenan har fått vila rejält och känns helt återställd. Magsjuka och feber är borta och kroppen känns som att den är fullt frisk. En liten nackspärr kom som en avslutning på allt men verkar släppa. Har tappat ett par kilo av magsjukan från 75kg till 71kg vilket får ses som en riktig bonus, skönt att starta om lite lättare.  Nya skor har köpts (Asics Nimbus 16) för en bra nystart på fräscha fotmackor!

Utsikterna ser goda ut och det är så skönt att vi befinner och i starten av säsongen och att jag har god tid för återuppbyggnad 2015! Ska blir ett kul år och jag längtar till på tisdag då det blir min premiär inomhus med Haisarna i Storängshallen.

Ready, Set, Go!

Asics Nimbus 16

1 kommentarer till inlägget

Robert Holmgren
1972 • Farsta
#1
6 december 2014 - 16:45
Kul att höra att du är på gång. Ses på tisdag!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.