Hemmagjorda snöskor

Juldagen startade vit och grå. Det snöade på snedden. Det blåste och himmeln var gråmulen. Inte mysigt, men jag var tvungen att gå ut och känna efter om det kanske kunde vara ännu värre än vad det såg ut att vara. Det kändes som världens längsta kvart. En tuff omställning från 7 grader varmt ena dagen och minusgrader nästa. Inte en chans till löptur i snöyran.

Men så skedde ett under och solen kom fram framåt lunchtid. En liten eftermiddagslur och jag vaknade med ett ryck. Tänk om snön är borta imorgon? Jag måste känna på snölöpningen under 2014. Bestämt. Lätt att jag offrar ett par skor till förmån för anpassning för ishalka, och jag lyckades riktigt bra. Ut i kylan. Köldchock. Kollar väder-appen: -1 grad. Vind på det. "Känns som -10 grader" står det. Hepp. Buff över halva ansiktet. Rumpan fryser ohyggligt mycket. MEN årets härligaste vinterlandskap i solnedgång. Nöjd att jag fick ihop snöskor och hann ut innan solen försvann. Kanske är det grönt och mulet imorgon igen.

20141225_155136Jag lånade ut 6 dobbar och behöll 14 själv. Enkla att skruva i och jag räknade in alla efter rundan.

Det är försent för julklappstips, men BestGrip är inte en tokig lösning! Har läst tester på broddar. De trillar av, slits ut snabbt, för stora m.m. Jag tycker det verkar opraktiskt med broddar. 299 kr plus ett par gamla skor och du har ett par löpardojor som klarar halka och snö alldeles utmärkt. Inte ett enda halka-till på hela 6-kilometersrundan. Tappade aldrig fästet. Snäva svängar och hyggligt tempo. Jag är mycket nöjd med att jag inte behöver köpa vinterdojs. Även om det är kul med skor…

Från våtmarkt till snötäckt. Så här såg underlaget ut:

20141225_15171520141225_153954

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.