Vad ska man springa för tävlingar 2015?

10450928_10153179411127494_4316755387900501982_n

Det har varit tyst ett tag, väldigt tyst faktiskt. Varför? Främst för att jag inte haft så mycket att skriva om egentligen. Det känns alltsom oftast att det mesta redan är skrivet av någon annan, lite som livet självt går i vågor. 2014 tog slut, 2015 tog sin början och jag har börjat det här året mer intensivt än någon gång tidigare. Intervaller har sprungits, det har gjorts kilometer på löpband, asfalt, på stig och i terrängen.

Samtidigt har jag inte gjort planen för de tävlingar jag tänkt springa i år, Killians Classik är bokad, Fjällmaran likaså även om jag helst hade velat springa SSR24 samma helg. Just SSR eller ”Sweden Sky Race” som det heter är förmodligen ett av de potentiellt tuffaste loppen man kan springa, ifjol var det drömväder men det är ju ingen garanti för att det blir så även i år. Det är ett av loppen jag har i min bucket list att springa och då såklart den långa varianten på 114km och 6000+ höjdmeter.

Utöver det så är det ett antal intressanta tävlingar på Salomontouren i år där Trosa och Järvsö är de tävlingar som sticker ut. Jag var och rekade Järvsöterrängen i höstas och den är magisk. Killarna som anordnar tävlingen är superengagerade och anläggningen gör det möjligt att ta emot i princip hur många traillöpare som helst. Kolla in http://www.jarvloppet.se/ eller den film jag gjorde när vi var uppe och joggade runt i två dagar i höstas.

Trosaloppet kommer också vara ett suveränt arrangemang, vågar nästan säga att det blir ett av de allra bästa tack vare såväl terräng som de eldsjälar som ligger bakom, 17-18/4 blir premiären och jag hoppas och tror att den kommer bli finfin.

Kullamannen då? jo naturligtvis ska det springa i Mölle även 2015, jag skulle egentligen vara där redan kommande helg som ledare på TNT-läger men det går tyvärr inte ihop sig riktigt med familjeplaneringen. Själva loppet kommer gå på alla helgona i år istället för kristi himmelfärd vilket är en förändring – men jag vet ju samtidigt att kullamännen levererar oavsett årstid.

Vi får se vad som händer i övrigt, har inte hört så mycket vad mina Salomon-familje-kompisar tänkt springa i år, trailbästisen Per har dragits med sjukdomar, Mirre springer runt och gör lite av varje (mer än vanligt för tillfället) och chefssamordnare (tillika soundsystemansvarig) Ahlström tycks ha mer än någonsin att göra med alla spännande lopp och events 2015.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.