Falkloppet

I går var jag i fina Falkenberg för att löpa ett bra  fartpass tänkte jag innan BUM om två veckor. Det var Falkenberg Allstars som hade tävlingspremiär av sitt Falklopp.

Tävlingsområdet var nere vid Vallarna där man har harvat väldigt mycket MTB när det begav sig. Superfint område och just denna dag var vädret helt sagoligt, soligt och så gott som vindstilla. Precs som man vill ha det. Satt i solen innan loppet för att "värma upp" innan det var dags att dra till starten som gick kl 11.00. Märktes att man inte löpt sådana här lopp på ett tag då min start var under all kritik och hamnade lite väl långt ned i fältet men det gick ganska snabbt att komma upp i täten där det sprack av ganska snabbt. Efter nån km var vi bara tre i täten Nury yassin Ullevi FK, Michael Kälebo IFK Halmstad och jag då. Michael släppte efter ytterligare någon km så var vi bara två kvar. Banan var väldigt snabb varvat med extremt många tajta kurvor. Tror jag räknade till minst  6 90 graders kurvor då med andra mer snälla kurvor och trappor. 
När det var dryga 600 meter kvar av loppet provade jag att dra ifrån med ett ryck och fick några meter men Nury plockade in ledningen och kontrade direkt med ett ryck och jag gratulerade han till segern redan där för jag hade bränt mitt krut i min chansning på att gå ifrån. Segern tappades med två sekunder men det gjorde inget tycker jag då jagvar njd med hur kroppen svarade. Tiden för segraren blev 33.42 och då min 33.44 kanske inget att skryta med just tidsmässigt men med tanke på banans utformning så får det vara godkänt. 3:a i loppet blev Fredrik Schriever-abeln med tiden 35.02. 

Strålande arrangemang av Falkenberg Allstars där jag gärna återkommer om allt passar.

Imorgon väntar distanspass på maradistans och dryga 1000 meter i höjdskillnad och detta pass kommer bli den sista distanspass innan då BUM 87km.
Ha en flott helg//

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.