Vårruset imorgon

Jag har blivit en löparnörd. Stor del av min vakna ledig tid går numera åt till att planera och fundera över träningsupplägg och vikten av att ha rätt utrustning, för att nå uppsatta mål och har fortsatt roligt ute i spåret och på asfalten. I dag på vägen hem från Stockholm insåg jag att jag inte bara kände mig lite kass i benen igår, nej jag är inte helt frisk idag och imorgon är det Vårruset. Jag har lyssnat på många löparpoddar på senare tid, konstaterar att proffens ofta pratar om kraven vi ställer på oss själva, bekanta lopp som vi gjort förr och tankar om att persa. Men, problemet med Vårruset stavas pollen, förra året var ett misslyckande, och i år vill jag så klart visa mig själv att det ska gå att ta ner tiden till runt 30 min på 5 k. Många i min bekantskapskrets löper på 28 minuter otränade, själv får jag kämpa med mina 2-3 pass i veckan för att göra tider som jag själv är stolt och nöjd över.

 

Om tre dagar reser jag och en kollega till Göteborg med vår klass, det första som lades fram i packningen var träningskläderna och astmasprayen. Var ska vi löpa? Det ska gå att få in ett pass på fredag morgon, när eleverna ligger och sover och vi ännu inte ätit frukost.

 

Undrar om jag faktiskt inte redan känner mig lite piggare, bara av att sitta ner en stund och fortsätta att dricka min flaska Bcaa? Jag konstaterar att de 100 mil jag tränat har gjort att jag har koll på min kropps behov och ork, en vanlig dag ska jag kunna göra 5 K utan att anstränga migöverdrivet mycket i mitt vanliga träningstempo, jag vet också hur varmt jag ska klä mig under loppet, vad som fungerar och vad jag ska äta och dricka samma dag. Bara en sån sak som att jag tänker köra uppjogg i år före loppet, något som jag inte gjort tidigare år på Vårruset, känns numera som en självklarhet. Det är bara 5 k, ett tjejlopp med musik och glada tillrop. Imorgon är det dags, men jag blickar framåt mot kommande och mer krävande träningspass.

4 kommentarer till inlägget

Andreas B
1986 • Stockholm
#1
17 maj 2015 - 20:55
Kul, lycka till imorgon!
Tanja Werner
1968 • Malmö
#2
17 maj 2015 - 20:59
Lycka till o ha roligt!!!
1970 • Gävle
#3
17 maj 2015 - 22:01
Lycka till!
1968 • Malmö
#4
18 maj 2015 - 20:56
Stort lycka till!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.