Kontorit enligt VD

Varvet å ynnesten att få leva träning

För nio år sedan bjöd Nisse ut mig på ett första gemensamt löppass. Vi snackade oss igenom 5K och kom varandra närmare. Några gemensamma rundor senare började han få problem med ett knä. Jag fick träna själv. För att hålla koll på min tjuvträning och komma ikapp byggde han första utkastet till jogg.se. Det förändrade mitt liv.

Från att ha varit snickare fick jag börja jobba med träning. En fantastisk ynnest. Instgrammade om just tacksamheten i att få möjligheten att bygga upp sin kropp istället för att bryta ner den. Genom detta låtsasjobb har vi blivit vuxna tillsammans. Utvecklats och lärt oss vad vi vill med våra liv. Vad som gör oss och våra medmänniskor lyckliga. På ett mycket djupare plan än prestationer, likes och resultat.

Efter en sjukt, mentalt och fysiskt, tuff vår var det äntligen Varvetvecka. Lätt årets roligaste. Så mycket mer än den träning jag inte hunnit med. Artiklar och uppladdning på sajten från söndagen. Stafetter och mässa från onsdag. Vi bor där. Snackar med er och flamsar. Galet inspirerande. Och trots att jag tänkte: I år behöver du inte springa Krister. Så stod jag där på startlinjen igen. Med mässben och en astmatiskt otränad kropp å kände: Det är en ynnest. Spring med. Det finns mer än resultat. Ge dig tiden...Äkta påklistrat bloggleende innan start (var rätt bombad i skalle och ben)

Första milen var jag lugn. Kollade inte klockan. Lyssnade på podden med Alex och flöt med. Ute på Hisningen. I höjd med TV-hustet kände jag plötsligt viljan där. Önskan att få trycka på. Att få pressa lite..."det är ok Krister. Vill du får du köra som du vill. Å du vill ju känna på benen" Jag kände. Lättade steget och njöt. I sex kilometer. Sen kom min vår ikapp mig i form av två nästan krampande vader. Det var ok. Jag förlät dem. Joggade igenom och imponerades av evenemanget....Hisingen. True love. Kände för att få ösa på lite

Så. Väl i mål. I vår monter. Mötte jag honom. Killen som förändrade mitt liv. Så där ironisk och speedad som alltid. Givet var hans första fråga: Hur gick det? Givet låtsades jag inte fatta att frågan om sluttid och svarade: Bra, det var kul. Sen. absolut. Jag gav honom tiden. Han sken upp i vissheten att ha slagit mig första gången. Ever. Det tog nio år men han var sjukt värd det.


Segern, Nisses och endorfinernas sötma.

Vi firade med tunt kaffe, sladdriga mackor och vidriga proteinbarer. Nisse cyklade hemåt, som uppladdning inför Vätternrundan. Jag tog mig till Centralen och kollade in löpartåget. Det som nästa helg skall ta mig till Stockholm (häng med, jag tror det fanns plaster kvar). Jag tänkte skriva ett par rader om det kalaset oxå.
Bara för att det är så sjukt roligt att få jobba med er och träning...Tack!


11 kommentarer till inlägget

Lennart
1971 • Vallentuna
#1
24 maj 2015 - 20:10
Jag har ofta tänkt på hur ni har upplevt den här resan med att skapa Jogg och se Jogg växa. Det är en häftig framgångssaga.

Kul att du sprang!
Helena
1970 • Uddevalla
#2
24 maj 2015 - 21:08
Kul! Kul att du tog tag i mig, kul att du sprang,kul att ni orkar med oss. Tack för att ni finns.....i med och motgång ;) Kram
Björn Bohman
1981 • Göteborg
#3
25 maj 2015 - 10:19
Hur gick det då? ;-)
1976 • Göteborg
#4
25 maj 2015 - 10:28
Bra. Det var kul! :P
Helena Nee
1968 • Åkersberga
#5
25 maj 2015 - 10:56
Hej,
Träffade dig nästan i montern i lördags. Eftersom jag har loggat mina joggingturer sedan 2008 på Jogg.se. Tänkte jag att när ni nu fanns i GBG varvets mässa skulle jag bli stjärnmedlem. Men ni var stressade när jag frågade om stjärnmedlemskap så tjejen frågade dig om stjärnorna och jag fick en skopåse :-) MEN nu är jag stjärna :-D Fixade det precis.

Tack för ett bra verktyg som hela tiden växter!
Nicklas Månspers
1974 • Krylbo
#6
25 maj 2015 - 11:43
Riktigt skön artikel, härlig läsning och ett större perspektiv på löpningen än just bara tider och antal mil. Me like. A lot!! :-)
Björn Bohman
1981 • Göteborg
#7
25 maj 2015 - 13:10
Gott så! Och tack för en bra sida!
1952 • SÖDERKÖPING
#8
25 maj 2015 - 20:40
Kul att det har gått så bra för Er. Har ett roligt minne som dyker upp.
Tänker då på Kraftloppet i Finspång. Ni peppade hela laget från början till slut. Ha det gott.
Raz
1977 • Katrineholm
#9
26 maj 2015 - 08:37
NI ÄR BÄST! (Ja, i versaler.)
Mellanben
2006 • VARBERG
#10
26 maj 2015 - 10:22
Håller med Ni Är BÄST ! TACK för en supersida ! Min träningsdagbok sen 2007...
Missade tyvärr er på mässan innan start p.ga tidsbrist och sen på söndag fm såg jag inte er. Minns speciellt några After Run på Solrosen efter varvet och som någon annan skrev Kraftloppet stafetter ...:-). Keep on !
Marcus Löfblad
1972 • Alingsås
#11
26 maj 2015 - 15:04
Jag bugar och tackar för den enda webbsida som jag egentligen behöver! Blir inte sämre av att ni har kul humor, skriver bra saker och bor i min stad :)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.