24h fasta.

Tillbaka från en vecka på KOS så kände jag mig lite svullen och tog en 24h fasta i förrgår.
Konstigt hur kroppen kan reagera med att bli pigg när den inte får någon energi. Det är ju totalt tvärt emot vad man alltid blivit intutad.
Det enda jag dricker under fastan är kaffe och vatten. Igår körde jag även mitt bästa löp-pass på mycket länge. 6 km på ca 29:10 och då börjar hela passet med 1 km uppförsbacke så jag fick verkligen bekänna färg.
Även detta är jättemärkligt, jag hade då inte ätit på 18h och ändå går jag ut och gör en tid som för mig just nu är bättre än godkänt. Hade det varit flackt hade jag lätt fixat det på 27-28 minuter.
Det får nog bli fasta någon gång i veckan framöver med tanke på dess positiva effekter.

Var lite extra inspirerad att springa igår också då jag gjort ett fynd på Stadium Outlet i Göteborg och inhandlat ett par nya löpardojor. Ett par Men"s Strong 5 Fulcrum Titan Blue/Lt.Blue för 490 kr.
Tokbra pris och de satt riktigt bra. Första gången på 2 år nu som jag köpte nya skor så det var välbehövligt.


Framöver blir det till att fortsätta planen med att köra lågpulspass och något fartpass i veckan och så får vi se hur långt det räcker.


Har inte bestämt mig ännu om jag ska köra 10km eller den nya 21km på Kretsloppet i Borås men det lutar nog ändå mot att jag springer halvmaran.


Måste avsluta med att rekommendera att lyssna på Coltings Pod. Riktigt kul att lyssna på när han dividerar om olika ämnen. Ibland blir det kanske lite mycket jag,jag,jag men det är ju och andra sidan hans Pod så det får man leva med :D

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.