Löpteknikpass - var det en sån bra idé?

Bokade för ett tag in mig på ett löpteknikpass (i grupp) med Anders Szalkai idag, och med tanke på vaderna stod jag lite i valet och kvalet huruvida jag skulle genomföra det. I slutändan bestämde jag för att göra det, jag kunde ju "ta det lite lugnt"... Jo, säkert.

Träff kl 18, sen en uppvärmningsjogg till Gärdet. Självklart kan jag inte hålla mig utan sällar mig till 5-tempogruppen med Anders, och inte 6-, eller 7-gruppen. Vader schmader, här skulle tekniktränas.

2 km uppvärmning, sen blev det olika typer av teknikintervaller på ca 60 meter, hälisättning, tåisättning, utåt med fötterna, inåt med fötterna, med hopsjunket höftparti och med uppsträckt dito. Låg och hög skipp, rumpkick, framåt sträck, hopp med häng och sidolöpning. Kul och givande! Kunde jag hålla tillbaka? Nej. Vi avslutade med gemensam jättegruppsintervall (måste ha sett galet roligt ut för utomstående!). 40 sek sprint - 40 sek vila - 40 sek sprint - 40 sek vila - 30 sek (samma som innan) - 20 sek (samma som innan), 1 minut vila, upprepa.

Nerjogg 2 km. Kom som snabbast upp i 2.50-tempo, men eftersom jag inte brydde mig om att starta och stanna varv under intervallerna vet jag inte vad jag nådde upp på dem. Märkligt nog kände jag inte av benhinnorna!

Sen cyklade jag hem - och nu undrar jag stilla: hur mycket kommer mina vader och benhinnor att hata mig imorgon? Återkommer.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.