Cykla Vättern och äta glass

Vätternrundan 2015…

Tillslut blev det äntligen dags, cykla, trampa, mata på pedalerna i 30 mil. Min oro för halsont var över, rösten var nämligen nästan helt bort så jag hade ändå inte kunnat säga det till någon. Natten till fredagen väckte min sambo mig vid midnatt, då var det bara att sticka ut huvudet med cykelglasen på, skärpan var perfekt, inget att oro sig för. Apropå vädret så pekade alla prognoser på kardemumma väder, varmt och skönt och lagom vind, så det var inget att oroa sig för.

Vi anlände till Motalaland på fredagseftermiddagen, tog oss en promenad och njöt av den härliga stämningen. Tittade en stund på invigningen, hämtade våra nummerlappar, tittade en runda i tältet med prylar. Sedan återgick vi sakta men säkert till vårt hotellrum. Starten närmade sig, 00:38 vart det dags!

Ska inte kommentera varje mil, men vi drog iväg lika snabbt som en djupledslöpning av den gamle Jean-Pierre Papin… Hittade en skön klunga och matade på några mil. Min kompanjon hade ansvaret för hur vi låg till rent tidsmässigt. Målet var ju som sagt att cirkulera runt sjön under 10 timmar.

Första stoppet vart Jönköping, vi fyllde på sportdryck, konstaterade att det kändes bra och drog vidare.  Vi hittade en ny härlig klunga och drogas med i flertalet mil, kändes som vi skulle ro hem det här.

Sedan blev det faktiskt lite jobbigt också, när det var cirka 10 mil kvar kändes det ganska tungt, mest mentalt, fysiskt var jag lika stark som den gamle Jan Koller på en hörna.

För att inte bli dryg, de sista milen var kämpiga men helt underbara och vi förstod att vi skulle klara målet. Vi rullade in på 9:47 och endorfinen höll på att rinna ut genom öron på mig.

Snabb sammanfattning, 2 stopp för fylla på vätska och 2 stopp för att tömma ut vätska, totalt 4 stopp. Inga incidenter eller liknande allt flöt på enligt plan.

Får passa på att tacka cykla.se och grundaren av det tillika min vätternkompanjon Nisse. Han stod för härlig draghjälp och tryckte i mig socker av all dess sorter när jag började bli på dåligt humör. Kort beskrivning av Nisse. Nä han måste upplevas…

I sommar ska jag fortsätta cykla och njuta av härliga turer i vackra Blekinge!

Gör er en härlig sommar och njut av midsommar!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.