Långpass - första riktiga efter maran!

Igår kändes vaderna riktigt bra, inte mer än någon liten känning av dem på morgonkvisten, så tanken att söndag skulle bli långpassdag for i mig. Sagt och gjort, mentalt visste jag att den första biten skulle kännas - men hoppades på att det skulle släppa när musklerna kommit igång.

Drog iväg runt tjugo i nio, med vätskerygga och shorts, för att ca 500 m bort få ett sms från grannen som undrade om jag hade en cykelpump (han skulle fixa till en sån där löparbarnvagn eller vad de heter) - så jag vände tillbaka och lånade ut min plus reparationskit för cykelslang. 

Så bar det av igen, vid 9 den här gången. Visst, första 2-3 km spände och nöp det i benhinnorna, men sen släppte det allteftersom och löpningen var bara härlig! Joggade på riktigt lugnt på stigarna mot Björkhagen och Hellas, njöt av solen, av värmen, av att det INTE regnade, av doften från skogen och att kunna vara ute på löparbenen igen! Siktade på min "vanliga" långrunda på ca 22 km, och det blev det. Hade kunnat fortsätta länge till kändes det som =)

Något trött i vaderna, dock inte ont, mot slutet - det beror nog på att de inte varit ute på längre pass på ett tag.

Avslutade rundan med att hoppa i Järlasjön från bryggan och svalka av mig. Jag är en sån där som står på bryggkanten och tittar ner i typ 5 minuter innan jag hoppar, och måste mentalt räkna till 3 för att göra det. Hursomhelst var det faktiskt riktigt skönt! Sen blev det stretch och försök till stå-på-huvet i parken (misslyckades, trots att det numera går alldeles utmärkt att göra det hemma...).

Life is good! (frågan nu är: kommer det vara värre i benen imorgon?)

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.