Säsongspremiär för kamelen på varmt långpass

I morse när jag gick upp visade termometern redan 17 grader i skuggan, och när jag gav mig ut på dagens långpass kring halv elva hade det stigit några grader. Så jag tog för första gången i år på mig kamelen på ryggen och gav mig ut!

Jag menar så klart min kära vätskeryggsäck CamelBak Marathoner Vest som har legat i garderoben hela vintern och väntat på varmare väder. Nu var det äntligen dags. Likt de senaste veckorna var jag på väg att ta på mig trekvartsbyxorna, men som tur är valde jag de korta tightsen! Efter passet var det 25 grader i skuggan men vet inte om det hann bli det under tiden jag sprang. Varmt var det dock ändå!

Jag sprang kanske 2/3 på asfalt och 1/3 på jordväg i dag, men i stort sett inga känningar i knät då jag verkligen försökte hålla bra hållning på kroppen. Mycket påminna mig själv om att trycka fram höften. Däremot fick jag skavsår under höger fot av pelottinlägget! Har nu en ca 1,5 x 0,5 cm stor blåsa precis bakom främre trampdynan. Inte så skönt…

Behöver verkligen försöka komma ifrån de där inläggen, det vill säga träna upp musklerna i fötterna mer. Men det här beror nog i och för sig främst på att jag fått sätta om det högra inlägget så många gånger för att försöka få det rätt så klistret sitter inte så bra längre och då blir det en mer markerad kant = dåligt. Hade jag inte haft några inlägg hade jag ju dock sluppit kanten. Nåja, lär inte hända än på ett tag så jag får väl börja med att köpa nya inlägg :)

Ser man på pulsen (medel på 163 slag) och andningen så höll jag bra lugnt tempo på passet, även om jag råkade dra på lite för mycket i bland då det liksom bara rullade på. Det var ett väääldigt lugnt pass om man ser till tempot. Medlet var på 6:48 även om det gick väldigt upp och ner när man ser kilometertiderna (7:36, 6:54, 6:18, 6:30, 6:23, 6:32, 6:46, 6:41, 7:00, 7:16, 6:44, 6:20, 6:41, 7:31, 6:59).

På väg hem igen, över åkrarna på väg mot byn.

På väg hem igen, över åkrarna på väg mot byn.

När jag kom tillbaka till byn hade jag sprungit 13 km, men det sprang jag ju på förra långpasset också. Så jag tänkte att jag kan ju springa på andra sidan byn och så ta stigen jag brukar springa genom skogen tillbaka hem. Då skulle det ju bli några kilometer längre. Men när jag väl kom upp i skogen insåg jag att det kanske skulle bli lite väl stor ökning i sträcka – och så försvann nästan all energi ur kroppen. Jag ringde maken för att säga åt dem att de kunde äta lunch utan mig, jag skulle bli lite sen… Men de hade precis kommit in i byn efter att ha varit och handla, så då fick de komma och hämta upp mig ?? Jag sprang tillbaka en bit och så hämtade de mig där. Totalt blev det alltså ca 14,6 km.

Resten av dagen spenderades bland annat med att städa på verandan, städa undan lite i köket, laga mat och baka rabarberpaj så nu njuter jag av att sitta i hammocken och skriva blogginlägget :)

Ha det gott och hoppas ni också äntligen fått sommar!

The post Säsongspremiär för kamelen på varmt långpass appeared first on Träningsdags..

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.