Mot nya PB

"Jag vill vila"..."Nej"

Alltid samma hatkärlek innan, alltid samma hemska jobbiga känsla under tiden, alltid samma underbara känsla efteråt! Idag var jag nära att ge upp på dagens intervallpass, 10*500 m som vi sprang i fredriksdalsslingan. Det är ett jobbigt, men väldigt effektivt pass som återkommer då och då på vårt träningsprogram. Efter fem stycken intervaller var jag riktigt trött och det ska jag ju vara vilket inte är speciellt konstigt. Jag sa till BG att jag  vilar en intervall för att orka trycka på de resterande. Svaret va ett bestämt "nej .. Det är nu du måste kämpa.." Jag körde en till och visst låg den på ungefär samma tid. Jag hade ju mer krafter, men jag gjorde ett nytt försök en intervall senare men fick samma svar.. "Det är tre kvar och nu måste vara stark.." Jag lyssnade på honom och visst ville jag inte "mesa" mig. Alla andra var också trötta och vi peppade varandra. Jag kämpade mig i mål på alla 10 intervallerna. Det var underbart att vara tillbaka och träna med klubben igen (det ger verkligen energi) och tur jag har en bestämd tränare. Nu njuter jag och jag har en sån där skön känsla i kroppen. Det var längesen jag tog ut mig så här mycket. Det är säkert den främsta anledningen till att jag trodde att jag behövde vila. Tydligen finns det ganska mycket mer krafter i kroppen än vad man tror. Jag är typen som älskar att sega ut kroppen på långpass men att få mjölksyra tycker jag mest är obehagligt och har därför svårt att pressa mig att att få det, men idag var jag väldigt nära. Det är en stor svaghet jag har men jag jobbar hårt med det och har blivit bättre. Jag fick verkligen en boost och längtar (nästan :)) till nästa intervallpass, men först ska jag njuta av bland annat ett långpass.


Den här veckan återstår det endast två löppass och ett crosstrainer pass. På lördag blir det favoriten.. ett längre pass på 120 minuter och söndag blir det ett 15 km tröskelpass med 2*3 km tröskel.

På onsdag nästa vecka är det äntligen dags för tävling igen. Det var ett tag sedan jag sprang den berömda milen men nu är det dags. Jag ska springa Kalmarmilen på onsdag 19.10.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.