De bästa idéerna för utomhusträning

outdoor football

Gym och inomhusträning i all ära – men den mest givande och produktiva träningen görs ute i det fria. Frisk luft hjälper till att förbättra träningsresultaten. Dessutom är det bland det mest sociala du kan göra i träningsväg – så ta med kollegan eller kompisen ut och träna istället for att sitta inomhus i någon otymplig träningsmaskin.

Fotboll, badminton, cykling, squash, volleyboll och trampolin är bara några av alla de träningsformer du kan sysselsätta dig med om du vill träna utomhus. Vill du ha ytterligare idéer och inspiration så ska du fortsätta läsa - det finns gott om alternativa utomhusträningar att upptäcka!

Världens populäraste spel

Världens vanligaste och mest älskade träningsform för större grupper är utan tvekan fotbollen. Du kan fråga både barnen på de brasilianska gatorna och baronerna på de engelska herresätenas fält – med all säkerhet kommer du att få fotboll som svar. Genom att forma två lag om ungefär sju spelare eller fler kan du enkelt få igång en rolig och svettig fotbollsträning. Fotboll är en sport där du ständigt rör på dig. Redan efter en fotbollsträning kommer du att märka att både din styrka och form har förbättrats. Med hjälp av rätt fotbollsredskap, kunskap om spelet och ett bra fotbollssinne kan du få ut mycket av ditt spelande.

Dra ihop ett gäng på i alla fall sex spelare och bilda två lag. Se till att värma upp ordentligt innan ni börjar spela genom att till exempel jogga i tio minuter och göra olika fotbollsträning övningar som att dribbla. Stretcha efteråt på två-tre olika sätt och repetera varje stretch tio gånger. När ni är redo att börja spela är det viktigt att dubbelkolla att fotbollsmål nät är helt och att bollen är pumpad så att ni kan spela problemfritt. Sedan är det bara att låta spelet börja. Kom ihåg att stretcha även efter matchen för att få ut det bästa av träningen!

Utrustning för utomhusträningen

fotbolls träningsredskap

Även när du tränar utomhus kan du behöva träningsutrustning för att få ut så mycket som möjligt av träningen. Till skillnad från gymmet behövs dock inga stora, tunga maskiner. Oftast räcker det med ett par racket, en boll eller ett fotbollsmål. Olika träningsformer kräver förstås olika typer av utrustning. Var noga med att investera i utrustning tillverkad av kvalitativa material då den kommer att hålla bättre oavsett väder. Om du ska spela fotboll behöver du en del träningsutrustning fotboll innan du kan komma igång. Bland annat en bra boll och ett fotbollsmål med ett starkt nät så att du kan öva upp ditt bollsinne. Det är viktigt att köpa rätt fotbollsmål då det får utstå mycket under en fotbollsmatch. Det blir dyrt i längden om du måste ordna nytt nät efter varje match. Likaså är det viktigt med ordentliga rackets när det kommer till tennisen, squashen och badmintonspelet.

Lek dig i form

Kurragömma, ”Hela havet stormar”, kull och att hoppa hopprep är några lekar som får många nostalgiklockor att ringa högt. De är dock inte bara nyckeln till fina barndomsminnen och nostalgi, utan också till bra motion samtidigt som det är en minst sagt social träningsform som både barn och vuxna kan delta i. Det är verkligen något som både mamma, syskonbarnen och morfar kan vara med på med lika villkor! Att leka sig i form med hjälp av olika lekar och övningar stärker inte bara konditionen, uthålligheten och koncentrationen utan även vänskapsbanden till dem man håller igång med. Att drilla boll Det är också alltid en bra idé då det inte bara är en älskad klassiker, utan dessutom något som bygger upp familjens fotbollsspelares färdigheter. Det är aldrig fel att förbättra sina färdigheter samtidigt som man roar sig med familjen och vännerna, eller hur?

Välj din rätta utomhusträning

För att få igång ett fotbolls-, tennis-, squash- eller badmintonspel är viss utrustning nödvändig. Den behöver dock inte vara svår att få tag i. Viktigt är dock att införskaffa den från rätt ställe för att säkerställa kvaliteten. Att sätta igång en lek går att göra i princip när som helst och var som helst, allt du behöver är fantasi och engagemang.

Förhoppningsvis har du nu hittat en ny spännande aktivitet att prova på efter att ha läst de ovanstående tipsen. Ge dig ut och träna redan idag. Din styrka, kondition, uthållighet och hälsa kommer definitivt att tacka dig!

1 kommentarer till inlägget

1988 • Agnesberg
#1
5 augusti 2015 - 07:11
Bra förslag, Magnus. Vi har haft många diskussioner om idéerna rörande utomhusträning. Enligt min åsikt, kan utomhusträning såsom fotboll, golf, etc vara ett ypperligt sätt att förbättra hälsan för de som vill träna utomhus. Dessa idéer kan vara till nytta för de som inte gillar att träna på gym inomhus.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.