Föreläsningsturnén "Släpp Foten Fri" - Snart i En Stad Nära Dig!

Vill du få kunskap om hur våra kroppar och fötter är tänkta att fungera ur ett evolutionärt perspektiv? Och verkligen få en riktig aha-upplevelse hur vi bör röra oss och hur vi kan få ett långt skadefritt löparliv? Då är höstens föreläsningsturné "Släpp Foten Fri" med Anders Nordström något du absolut inte får missa!


11811525_507494962734968_3036279220814894496_n

 

Anders Nordström är ett namn som för många är bekant men för er som inte känner till honom så är han grundaren och ägaren till kompetenscentret "Art of Running" där man tar ett helhetsgrepp kring bland annat löpning och skapar förutsättningar för människor att vara hållbara och uthålliga både fysiskt och mentalt. Läs mer om Art of Running på deras hemsida. Anders är välkänd inom traillöparkretsar för sin glädje, humor, frispråkighet, öppenhet och han är inte rädd för att sticka ut hakan och man slås snabbt av hans driv och passion när man möter honom. Anders skulle jag kunna ägna ett helt blogginlägg om och det får jag återkomma till!

 

Vi låter Anders själv berätta mer om föreläsningen:

Ca 75% av alla som springer idag är skadade. Våra stolar, vårt stillasittande, vårt liv på platta underlag tillsammans med "moderna" skor, har fört oss långt bort från vårt ursprungliga och naturliga sätt att gå och springa. Skador som hälsporre, hälseneproblem, gubbvader, hallux valgus, löparknä och rygg/nackproblem mm eskalerar. Detta trots att vi köper mer än någonsin av det som sko, sul och inläggstillverkarna menar att vi måste ha för att vi skall kunna gå och springa.

 

Varför blir det så?

 

Ja, det är bl a det vi tillsammans skall prata om och reda ut saker och ting.

 

Under ca 3 timmar kommer Ni ur ett evolutionärt perspektiv få en mycket djupare förståelse för hur Era kroppar och fötter är tänkta att fungera. Vi kommer ta död på flera myter och valda sanningar kring skor, sulor, inlägg och annat som sätter våra fötter och kroppar ur funktion. Fokus kommer dock att ligga på hur vi återfår styrka och funktion i våra fötter.

 

Vet Ni förresten skillnaden mellan "jogging & löpning"?

 

Första delen är ca 1.5 timmes teoretisk föreläsning. Därefter tar vi en paus för att sedan bli praktiska. Det finns några grundläggande rörelser/övningar vi som arten "homo sapiens" skall klara av. Under denna "workshop" får Ni konkreta tips och en bild över Er egen situation och vad Ni kan jobba med.

 

Mitt mål med föreläsningen är att Ni skall lämna med nyfikenhet, glädje, ny kunskap och medvetenhet kring fötter och löpning "the way nature intended".

 

Jag samarbetar med Vivobarefoot och utlottning av valfri löparsko sker vid varje föreläsning.

 

Max antal: 60 personer/stad
Pris: 595:-/person (inkl moms)
Anmälan: Datum/plats info kommer snart!

 

Under sept/okt/nov kommer föreläsningen besöka följande städer: Stockholm, Uppsala, Örnsköldsvik, Sundsvall, Östersund, Norrköping, Linköping, Jönköping, Göteborg, Helsingborg och Hässleholm.

 

Art of Running i samarbete med Vivobarefoot hälsar Er välkomna

 

Så vill du tappa hakan och förstå hur det hänger ihop? Få en föreläsning som är ärlig, provokativ, naken, rolig och tankeväckande med en workshop som kommer få dig att påbörja en resa till en uthålligare löpning?

Då måste du bara gå på "Släpp Foten Fri"! Så snart mer information kring platser, datum och tider finns så kommer Ni förstås kunna lösa om det här på bloggen samt på Traillöparens Facebooksida och i Facebookgruppen "Art of Running" där det för övrigt även dyker upp annan nyttig kunskap.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.