Höstens stora löparhändelse – The Runners Convention

I höst händer det något riktigt spännande som alla typer av löpare till 100% kommer att gilla! Ett konvent som fullt ut handlar om löpning och där du under en heldag får springa med löparprofiler, lyssna på spännande föreläsningar, träna kropp och hjärna, få inspiration samt givetvis träffa likasinnade. Den 3/10 går The Runners Convention av stapeln på Askim Badmintonklubb i Hovås.

sal_run_con

Att samla föreläsningar, workshops, personlig löpcoaching, träning, inspiration och gemenskap under ett och samma tak är verkligen en riktigt bra idé. Förutom att bidra med massor av kunskap så tror jag detta kommer att pusha många att ta steget vidare och göra det där som inte riktigt blivit av. Det kan handla om att springa längre, börja med en ny träningsform, skaffa sig en coach eller kanske låta sitt liv ta en helt ny riktning på ett större plan. Oavsett vad konventet leder till så kan jag säga det att sett till schemat så kommer förmodligen ingen sakna något innehållsmässigt, det är snarare svårt att välja bort något under dagen än att hitta något intressant.

 

Jag kontaktade arrangörerna, Lhina från Salming Sport och Malin från Hälsa Mera, för några frågor:

Vad är det Ni vill uppnå med ”The Runners Convention”?

”Vi vill skapa en mötesplats med community känsla för löpare som vill utvecklas, inspireras och träffas!”(Lhina)

”Skapa årets löparhappening och en skön dag där löpare som vill utvecklas, lära sig mer och inspireras får göra just det. Och hänga med andra löpare!”(Malin)

Vilken känsla tror Ni deltagarna går in med under dagen och vad tror Ni de känner efter dagens slut?

”Hoppas att de går in med pirr i magen, leende läppar, glädje och kanske en hel del jä-ar anamma också, redo för nya utmaningar och många glada skratt. Efter dagen hoppas och tror jag att de längtar efter mer ?? samtidigt som de är trötta i både kropp och knopp och sådär lyckliga som man är efter en riktigt grym konsert.”(Malin)

”Förväntan och nyfikenhet kommer de med, efter dagen vill vi att de skall känna glädje, motivation, aha-upplevelser, styrka och vi vill även att de skall känns sig möra och goa i kroppen och längta till nästa års konvent!”(Lhina)

Det är många spännande block i schemat. Kan deltagarna hoppa emellan olika klasser?

”Vi hoppas att konventet skall bli fullbokat, man väljer sina pass innan dagen, om det finns platser kvar på några av klasserna/föreläsningarna kommer man kunna byta under dagen. Annars är det de val man gör nu som gäller under dagen!”(Lhina)

”Alla gör sina val på förhand – finns det platser kvar och någon ångrar sitt första val är det självklart inga bekymmer att byta (innan passet börjar), men är det fullt är det fullt… Dessutom är vi så säkra på att alla pass/workshops/föreläsningar är så bra att det finns inget att ångra;-)”(Malin)

Ni har verkligen fått till en spännande mix av idrottare och föreläsare, hur tänkte Ni i ”urvalsprocessen”?

”Vi gjorde en önskelista utefter olika kategorier (bl.a. styrka, spänst, rörlighet, intensitet och spännande outsider) och frågade snällt de vi ville ha med inom varje kategori. Sicket gensvar:-)))”(Malin)

”Vi ville hitta en skön mix av aktuella idrottare, människor som berör, inspirerar och utmanar. En mix av personligheter och aktiviteter som kan tilltala olika människor. Vi skrev upp en rad namn i vår uppstartsfas, valde att kontakta och fick ja från nästan alla! Vilket känns fantastiskt kul.”(Lhina)

Vad ser du själv mest fram emot?

”Jag ser fram emot dagen i sin helhet men lite extra emot Trail med Torgeby och Fun Run avslutningen som kommer att bli ett pass fyllt med överraskningar.”(Lhina)

”Oj! Vilken fråga… Helheten! Alla löpare! Glada skratt. Trötta ben. Och Fun Run såklart – kommer att bli grymt! Och Wake up call, som jag hoppas att många vill hänga med på. Träffa BG. Springa med Torgeby. Träna med Lonesome Runners. Och atmosfären! Det härliga i att alla vill samma, fast alla är olika… Öppna gränserna mellan fanatiska pulsklockefascister och militanta mjukislöpare… Och att vara en av initiativtagarna till tidernas event i löparvärlden;-)”(Malin)

Hur många deltagare har ni plats för?

”200 pers och allt blir helt perfekt!”(Malin)

”Vi kan leverera bästa kvalitet om vi landar på cirka 200 deltagare.”(Lhina)

Planerar Ni för en uppföljare?

”Japp, det här är bara början, vi hoppas kunna ha ett i Göteborg och ett i Stockholm varje år!”(Lhina)

”Jajamensan! Det här är bara början…”(Malin)

1625522_894730493920572_3328891352812468722_n (1)

Arrangörerna Lhina från Salming Sport och Malin från Hälsa Mera är riktigt taggade!

 

Konventet är fullmatat med träning och föreläsningar, som deltagare får du välja bland fyra olika pass vid varje tidsblock och när jag kollar schemat så finns det mycket att välja på.

 

Ur innehållet:

Yoga for Runners – Move in Balance

11357233_876666049060350_6732922730441112065_o

Sara Ivarsson

Kickstarta dagen med yoga speciellt anpassad för löpare. Du får jobba med rörlighet, speciellt kring höfter och lår, utveckla löpspecifik styrka och lekfullt utmana balansen. Yogapositionerna värmer upp kroppen, höjer energin och gör dig redo för utmaningarna resten av konventet erbjuder. Klassen passar alla löpare oavsett tidigare yogaerfarenhet. Sara Ivarsson är löptränare och yogalärare hemmahörande i Malmö. Hon inriktar sig på yoga för idrottare där fokus ligger på återhämtning och att skapa balans i kroppen för att kunna hantera de krav stor mängd träning innebär. Med många års tävlingslöpning i bagaget har Sara lärt sig hur avgörande balansen mellan arbete och vila är för att utvecklas och nå framgång.

 

Trail från hjärtat

Markus Torgeby

Markus Torgeby

Njut av en skön Trail-runda med löparen Markus Torgeby (mannen bakom boken Löparens Hjärta) som 20 år gammal bosatte sig i en kåta i den jämtländska skogen. Där levde han under fyra år som en eremit. Markus Torgeby vänder sig till alla som har funderat på att kliva av ekorrhjulet, och ställer sig ­frågande till mycket av det som vi andra tar för självklart – inklusive den löpartrend som svept över Sverige de senaste åren.

 

 

 

Träning som funkar – Skapa förutsättningar för en optimal löpteknik!

Har du vad som krävs för att springa…snabbt och skadefritt? Under 1,5 timma testar vi, tränar och utmanar kroppens alla funktioner; balans, rörlighet, spänst, rörelsekontroll och styrka. Var har du din ”bristande länk”? Vad behöver du lägga fokus på för att utvecklas som löpare och springa utan skador? Välkommen att utmana dig själv! (OBS! 90 minuter)

 

Föreläsning – Några ensamma lon söker en flock

11060932_883687528358202_4152351004217402542_n

Lonesome Runners

År 2009 bildade Fredric Askerup och Johan Tengelin löparklubben Lonesome Runners. De hade båda börjat intressera sig för hur träning kunde påverka deras kroppar. Kroppar som inte längre var lika unga som för 20 år sedan. Kanske hade de båda någon form av kris. Var för sig hade de försiktigt börjat springa och diskuterat löpningens många förtjänster. Och så, i ett torp i Blekinge, föddes Lonesome Runners en kväll i juli. Gruppen började på Facebook med de närmaste, potentiella löparvännerna, men blev snart ett hjälpmedel för löpare på de flesta nivåer. I juni 2015 har gruppen drygt 7500 medlemmar och är förmodligen världens största löparklubb. Det här är deras historia.

 

På och Av – Oskar Käck

11811467_899923783401243_9054492442022544941_n

Oskar Käck

Vilken träning gör dig till en bättre löpare? Det enkla svaret är intervallträning! I alla fall om du frågar Oskar Käck. Oskar tävlade fram till 2010 i svenska landslaget på sträckor från 1500m till 10 000m och förutom flera SM-guld kan han bl.a. titulera sig nordisk mästare på den sistanämnda distansen. När han tittar tillbaka på karriären är det dock främst vägen till och arbetet mot segrarna han minns. Alla tuffa intervallpass som utvecklat och gjort honom till en starkare löpare. Idag delar Oskar med sig mycket av sin löperfarenhet till motionärer och elitlöpare och under ”På och av” under The Runner´s Convention får du ta del av intervallträning på ett riktigt utmanande pass innehållande både flås, fart och mjölksyra som du sent kommer att glömma …

 

Föreläsning: Människans Evolution till löpare

kristerlindstrom2

Krister Lindström

Ärlig, härlig och för Community-känslan helt oumbärlig! Vi är så glada och stolta att få presentera Krister Lindström en av grundarna till jogg.se och systersajterna i svettigfamiljen som samlar 2 miljoner motionärer.

 

 

 

Run your brain – Björn Foghammar

11249559_879659315427690_7522244000913458796_n

Björn Foghammar

Björn Foghammar är en av två som tog träningsmetoden Life Kinetik till Sverige, och har nu utbildat sig till Life Kinetik Mastertrainer. Björn tränar gamla, unga, elit och amatörer, men huvuduppgiften är att utbilda licensierade Life Kinetik tränare. ”Den största outnyttjade naturresursen i Sverige finns mellan våra öron.” Vi kommer under konventet att få möjlighet att testa på denna spännande träningsform baserad på den senaste forskningen om hur den mänskliga hjärnan är uppbyggd och fungerar. Var och en av oss har ungefär 100 miljarder hjärnceller. En enorm mängd och en enorm resurs för dina tankar, idéer och vardagliga färdigheter. Men trots att alla har samma potential är vi olika. Vissa av oss är mer handlingskraftiga, har bättre minne och har lättare för att lära oss nya saker. Vad beror det på? Svaret ligger i förbindelserna mellan våra hjärnceller. Hur effektiva vi är beror alltså inte på hur många hjärnceller vi har utan på hur hjärncellerna samverkar med varandra. Med koordinativa uppgifter, träning av det visuella systemet, samt kognitiv träning utvecklar Life Kinetik din hjärna vilket bl.a.. medför bättre koncentrationsförmåga, högre stresstålighet, bättre självförtroende, bättre koordination, mer kreativitet, samt många andra positiva effekter. Let us Run our brains together!

 

Föreläsning – Running as a lifestyle – Frida Södermark

10457656_880076572052631_7893910078020802972_o

Frida Södermark

Frida är en av Sveriges bästa ultralöpare och har numera löpningen som livsstil. Från att hon löpte sin första mil för åtta år sedan till att hon redan representerat Sverige i VM på distansen 100 km. Låt dig inspireras till att se möjligheterna och våga förändra din vardag. Med rätt inställning kan alla uträtta stordåd. De framgångsfaktorer som tagit Frida till VM är saker alla kan ha nytta av då man vill uppnå sina mål – både på jobbet och privat. Med löparskor och ett öppet sinne kan du hamna på många spännande platser runt om i Sverige och världen. Lär dig hur man orkar springa väldigt, väldigt länge och passa på att få inspiration till ditt eget äventyr!

 

 

 

Det här bara en liten del av innehållet under konventet, du kanske förstår vidden av denna dag? På konventets site, http://www.therunnersconvention.se, finner du hela schemat och därifrån bokar du din plats. Det verkar som om intresset är stort för snart är alla platser slut, om du vill vara med om denna händelse så är det dags att boka din plats nu! Jag ska givetvis dit och jag hoppas att vi ses där!

 

Inlägget Höstens stora löparhändelse – The Runners Convention dök först upp på Traillöparen.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.