Dax för vila

Denna säsongen har ju varit lite av motvind hela säsongen tycker jag med en massa skador både här och där. har liksom inte kommit upp i den nivå som jag vet att jag kan och har. Visst några segrar och bra placeringar har det ju blivit men just kontinuiteten har inte varit där. 
Den senaste månaden fick jag bra flyt på allt tyckte jag. MEN varför avika ifrån resten av säsongen på den sista tävlingen i Örebro och Bergslagen ultra trail.
Vaknade upp med en nackspärr ifrån helvetet och att ens titta höger var i stort sett omöjligt.
Massage, linement och mobilisering under den korta tid innan start hjälpte föga så det var bara att starta och hoppas på att när man blir varm så skulle det släppa. 
Efter en mil hade det inte släppt nämnvärt och jag låg i ingemansland imellan 1:an och två andra löpare. Valde då att dra av på farten för att vänta in de andra så vi iallfall skulle vara tre och hjälpas åt. Regnet vräkte nu ned och att nacken skulle bli bättre var ett minne blott. Istället blev jag bara kall och stelare i nacke och rygg vid 25km fick jag släppa gruppen och vid 35km hoppade jag helt av loppet.
Helt tom och besviken kom hela säsongens fadäser ikapp mig och bröt ihop helt. 

Känslan av att ta ett permanent "semester" ifrån löpningen var ju såklart ganska stor och bara gräva ned allt i trädgården hemma brevid komposten.
Men nu tar vi en skön semester och skiter helt i löpningen ett tag, går på fester, försöker tömma vinkällaren, hänger med kompisar, skjuter lite båge, drar upp några fina höst öringar i ån, hugger veden klart för vintern, gör nya spellistor, lirar lite (eller mycket) Xbox... Ja ni ser det finns ju en del att hitta på.
På återseende // M

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.